Συγκλονιστικό video από την τουρκική ακταιωρό που προσπαθεί να εμβολίσει το «Νικηφόρος

«Σε απόσταση αναπνοής» από την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» βρέθηκε το περιπολικό του  τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσπαθώντας να δημιουργήσει νέο επεισόδιο στα Ίμια.

--> Στο video βλέπετε το πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το οποίο έκανε προγραμματισμένη περιπολία κοντά στα Ίμια.Η Τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος». Κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός τύπου SG προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε στην επαφή με το πλοίο του ΠΝ.
To ιστορικό του επεισοδίου
Ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μετά από αποτυχημένο ελιγμό, ακούμπησε με την ελληνική κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που περιπολούσε στην περιοχή. Το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου στις 14.30, ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και έπειτα από έναν επικίνδυνο ελιγμό, παραβίασε τους κανόνες ασφαλούς σύγκρουσης και ακούμπησε πλευρικά με το «Νικηφόρος».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην περιοχή πλέει εδώ και μερικές ημέρες η κανονιοφόρος «Νικηφόρος».  Άλλωστε αυτή την περίοδο αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια (λόγω της κρίσης του 1996).
Από το περιστατικό, ενώ το τουρκικό πλοίο αποχώρησε από το σημείο.

http://www.topontiki.gr/article/255650/sygklonistiko-video-apo-tin-toyrkiki-aktaioro-poy-prospathei-na-emvolisei-nikiforos