Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και Ακτωρ – Vinci κατέθεσαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τις προτάσεις τους για την υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας.

Οι εν λόγω εταιρείες είναι εκείνες που συμμετέχουν στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για την κατασκευή και εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας σήραγγας Σαλαμίνας.

--> Ειδικότερα, κατά τη Β’ φάση, ξεκίνησε η διαδικασία του «Ανταγωνιστικού Διαλόγου» (Διαδικασία Διαβούλευσης), με σκοπό να καθοριστούν τα τεχνικά μέσα, με τα οποία θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν αποτελεσματικότερα οι ανάγκες και οι στόχοι του δημοσίου και να προσδιοριστεί η νομική ή/και χρηματοοικονομική οργάνωση του έργου.

Κατά τη φάση αυτή, οι διαγωνιζόμενοι που προεπιλέχθηκαν (και μόνο αυτοί) κλήθηκαν να εκπονήσουν εναλλακτικές μελέτες για το έργο, να διερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησής του και να διαμορφώσουν αντίστοιχες προτάσεις για τα νομικά κείμενα που θα διέπουν τις συμφωνίες.

Στο τέλος της φάσης αυτή, θα οριστικοποιηθεί ο βασικός σχεδιασμός και θα εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Τα παραδοτέα του Β’ Κύκλου Διαλόγου της φάσης αυτής υποβλήθηκαν από τους τρεις ανωτέρω προεπιλεγέντες στις 29/1/2018 και ήδη αξιολογούνται κατά τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Κατά την Γ’ φάση, οι διαγωνιζόμενοι που προεπιλέχθηκαν (και μόνο αυτοί και εφόσον έλαβαν ενεργό μέρος στη Β’ Φάση, υποβάλλοντας τα προβλεπόμενα στοιχεία), θα λάβουν από την Υπηρεσία Δημοσίων Έργων τα Τεύχη Δημοπράτησης Γ’ Φάσης, τα οποία θα διαμορφωθούν με βάση τα αποτελέσματα του «Ανταγωνιστικού Διαλόγου».

Οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, οι οποίες θα κριθούν με το κριτήριο της «πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς» για να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Σύμφωνα με παλαιότερο σχεδιασμό, το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας, μήκους περίπου 1,1 χλµ, µε τις εκατέρωθεν προσβάσεις (συνολικό μήκος έργου περί τα 3χλµ) από τον ανισόπεδο κόμβο Περάµατος μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων, αλλά και τα οδικά τµήµατα παράκαµψης των πόλεων Περάµατος και Σαλαµίνας, μήκους περίπου 14,5 χλµ.

Το, εν λόγω έργο, ύψους περί τα 300 εκατ., σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις, έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) προς ένταξη στο «πακέτο Γιούνκερ».

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
metaforespress.gr

50 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/3/18 16:30

  Ζητω η ζευξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/18 16:45

   Γυφτο φραγκα να πληρώσεις την ζευξη θα εχεις?Γιατι με το γκαλοπ που εκαναν στα φερρυ για την ζευξη μιλαγαν για 9με 11 ευρο το αμαξι και κανα 4,50 οι μηχανες.Μαζευε φραγκα απο τωρα.Αλλα πρεπει με το που γινει το εργο και δουν τις τιμες οι φερυμποτακιδες να βαρεσουν και μια αυξηση για να βαλετε μυαλο οσοι βρίζετε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/18 17:21

   Δεν βλάπτει ένας ανταγωνισμός. Αν είναι μάγκες ας είναι φθηνότεροι από την γέφυρα

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/3/18 17:23

   φερρυμποτατζη γυφτο να πεις τον ευατο σου
   ναι εχω λεφτα να περναω και θα περναω μπαμ μπαμ γρηγορα όχι 400 χρονια τουρκικα

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/3/18 18:01

   μαουνιερη βαλε πανιά να το κάνεις ιστιοφόρο και να μην πληρώνεις και πετρέλαια. Σίγουρα θα πηγαίνει και πιο γρήγορα.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/3/18 19:32

   Έκαναν γκάλοπ; Ποιοί;
   Για όσους χρησιμοποιούν πάνω απο 8 φορές τον μήνα την γέφυρα στο Ρίο το κόστος είναι 4,50€ Στην Κουλούρη που το εργο θα στοιχισει 4 φορες λιγοτερο θα πληρώνουμε 11€;
   Για ξεστραβωθείτε διαβάζοντας εδώ:
   https://www.gefyra.gr/prices/Sundromhtika-Programmata/

   Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος23/3/18 17:53

  Φαίνεται ότι η γέφυρα θα κατασκευασθεί.
  Πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της για να εκτιμήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και μετά να αποφανθούμε εάν η γέφυρα είναι ωφέλιμη για τους κατοίκους της Σαλαμίνας ή όχι. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα το μετανιώσουμε.!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος23/3/18 18:03

  ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΟΜΟΜΑ.ΔΗΛΩΜΕΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΣΕΙΣ ΕΝ ΖΩΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ €,Η ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ,Η ΜΙΑ ΛΙΡΑ,Η ΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ,ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΙΝ...ΟΠΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ,ΑΣΚΗΜΟ,ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ Τ'ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος23/3/18 18:13

  ολοι μεχρι να γινει η γεφυρα να δινουμε καρτες για POS στους γυφτους, να μη κλεβουν το κρατος.ειναι ο θανατος τους.διαδωστε το.....εστω για ενα ευρω καρτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/18 23:44

   Να σε δω οταν θα χανεις το δρομολόγιο για την καρτα τι θα κανεις.Τι θα κανεις ρε φουκαρα?θα τρεξεις να μπεις τζαμππα ε?ετσι κανεις κ στο Μετρο?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/18 09:14

   μαυτα τα σαπιοκαραβα που μας κουβαλατε και το τσαμπα πολυ σας πεφτει μαουνιεριδες αλητες.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος23/3/18 18:27

  ΟΙ ΦΕΡΥΜΠΟΤΑΤΖΙΔΕΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΗΟΙ ΜΠΑΧΤΑΤΖΙΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ???????? ΕΚΕΙ ΟΙ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΛΛΑ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑΡΑ ΚΑΙ Ο/Η ΜΑΝΑΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ??????? ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος23/3/18 18:37

  Ζεύξη ζεύξη ζεύξη επιτέλους ξεκινήστε να πατωσουμε τους ferry boss ζευξηήηηηηηηη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος23/3/18 18:52

  Ζευξη ζευξη φερρυμποτατζηδες τρεμετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος23/3/18 18:58

  Τι γνωμη εχει η δημαρχος για την ζευξη??
  Η εχει πεσει φερρυμποτολαδο???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος23/3/18 19:37

  Εθνικά επικίνδυνος Τσίπρας: Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει... ομηρία των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών - Ελπίζω στο “Gorna Makedonija”!
  Αν δεν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος και δεν χειριζόταν κρίσιμες εθνικές υποθέσεις, οι δηλώσεις του Τσίπρα θα προκαλούσαν το γέλιο. Δυστυχώς, όμως αυτήν την περίοδο ο ανίκανος και επικίνδυνος πρωθυπουργός του Σύριζα έχει στα χέρια τις τύχες της Πατρίδας μας και οι δηλώσεις του είναι άκρως ανησυχητικές και εθνικά επιζήμιες.

  Αρχικά, για το κρίσιμο ζήτημα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν 22 μέρες όμηροι στις φυλακές της Αδιανούπολης δήλωσε ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός: «Μας προβληματίζει ότι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν λύθηκε σε μια μέρα και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψηλής ασφαλείας. Ακόμη και σήμερα, δεν ξέρουμε για τι κατηγορούνται οι δύο στρατιωτικοί και αυτό δημιουργεί ερωτήματα και αμφιβολίες. Θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν το θέμα της ομηρείας, γιατί θα είχε αρνητική επίδραση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».

  Πού ζει ο άνθρωπος; Ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πως με εντολές του Ερντογάν συνελήφθησαν όπως όλα δείχνουν επί ελληνικού εδάφους ο ανθυπολοχαγός Α. Μητρετώδης και ο λοχίας Δ. Κούκλατζης και παραμένουν όμηροι των τούρκων; Τι άλλο περιμένει δηλαδή; Και δυστυχώς από αυτόν τον απαθή και αδιάφορο μπολσεβίκο κρίνεται η τύχη των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών.

  Επιπλέον, άκρως ενδοτική και ενδεικτική της επικείμενης προδοσίας που έρχεται στο όνομα της Μακεδονίας ήταν η απάντηση που έδωσε ο Τσίπρας σε ερώτηση σκοπιανής δημοσιογράφου, η οποία μάλιστα δήλωσε ότι προέρχεται από την "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

  Ο έτοιμος να προδώσει την Μακεδονία μας Τσίπρας δήλωσε με ένα ηλίθιο χαμόγελο: "Ευελπιστώ σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija. Κι αυτό έχει μια αξία να το δείτε όλοι σας. Διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο χρησιμοποιούν πάνω από μια 25ετία, για να μην πω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει όποιο άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε!"
  Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει για την επικείμενη προδοσία; Του απαντάμε ευθαρσώς: Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/18 20:00

   Και οι στρατιωτες αυτοι λογικα πληρωνοντουσαν
   Και δεν μπορεσαν να προστατευσουν τον ευατο τους θα προστατευαν εμας???
   Χαχαχαχαχα

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος23/3/18 20:05

  Διαβαστε ρε ζωακια!Εργο 300 εκατ.euro.Αν λεω εγω τωρα τα 40 καραβια εδω στη Σαλαμινα εχουν 40* ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000.000 euro=160 Εκατ.euro. Tα φερρυ προσπαθουν να κανουν αποσβεση σε 15-20 χρονια με ενα περασμα αυτοκινητου στα 5-6 euro.θελουν αποσβεση σε 10 με 15 χρονια για την γεφυρα.Βαλτα κατω να δεις τι θα δωσεις για ενα αμαξι.Παλι απο αυτους θα περναμε και αυτο βαλτε το καλα στο κεφαλι σας.Ζωακιααααααααα ολοι εσεις που τα λετε αυτα δεν εχετε στην τσεπη ουτε ενα 5euro.που θελετε και ζευξη.Ρε πουφτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/18 20:43

   Τι εχουν προσφερει οι φερρυμποτατζηδες στην σαλαμινα??
   Μην μου πειτε οτι βαζουν απο την σαλαμινα γιατι θα γελασω
   Δικους τους η τσιρακια τους βαζουν και οσους κανουν παρεα βαζουν δυστυχως η ευτυχως

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/18 21:12

   που τα σπουδασες αυτα τα οικονομικα στο λιμανι? αλλα το επιπεδο σου ειναι πιο κατω και απο λιμανιου.καληνυχτα και καλη τυχη οπου μπαρκαρεις

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/3/18 22:58

   Φίλε φερυμποτατζή. ΕΣΥ είσαι αυτός που περνάς από τα ταμεία κ ως γνήσιος τσιγκούνης φτωχομπινες αποφεύγεις να πληρώσεις. Εμείς σας πληρώνουμε κανονικά. Επίσης μακάρι η τιμή της γέφυρας να είναι όσο κ στο Ρίο κ να πληρώνουμε μόνο 4,50€ τη διέλευση που θα διαρκεί μόνο ένα λεπτό. Ποιός θα δώσει τότε 5,20€ (συν τα εισιτήρια των επιβατων) για να κάνει μισή ωρα (αναμονή+ταξίδι) για να περασει απέναντι;
   Για σκεψου "πλούσιε" ..φτωχομπινε. Ένα λεπτό ή μισή ωρα;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/3/18 00:08

   Φτωχαδακι ναι μπαρκαρω.Και ειμαι πλοιαρχος.Α.Κ αυτα που σου λεω ειναι απλα μαθηματικα.Εμενα μου εκαναν ερωτησεις μεσα στα φερρυ κατι κοπελες σταλμενες απο αυτες τις εταιρίες τις αναδοχες για το εργο.Και τα νουμερα που εγγραψα μου ταλεγανε αυτες.Ειναι πολλα τους λεω δεν θα περασει κανενας απο αυτους που βλεπεις με τα 2Πλαφραγκα σε σχεση με το φερρυ.Και να σου π κατι?Ακομα και εγω με δηλώσεις καθε χρονο πανω απο 100 χιλιαρικα δεν θα δωσω τα φραγκα σε ξενους.Θα τα δωσω στους ντόπιους και ας κανω 20 λεπτα να φτασω.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/3/18 12:12

   Ακόμη κ να δεχτώ τον συλλογισμό σου για την απόσβεση, εσύ πωπ δικαιολογεί την τιμή της γέφυρας 4,50€ στο Ρίο για τους ντόπιους;

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/3/18 12:59

   Καπετάνιο της μαύρης συμφοράς σε κανονικό πλοίο δεν σε παίρνουν ούτε για μούτσο. Δεν σου είπανε ότι έχουν και άλλοι λεφτά εκτός από τους καπετάνιους και όχι φυσικά τους μούτσους όπως εσύ. Όσον για τα μαθηματικά σου άστο καλύτερα δεν φημίζονται οι μουτσοι για αυτά

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος24/3/18 16:33

   Φιλε ανωνυμε12:59.Αν εισαι αποΣαλαμινα το πολυπολυ να μενεις καπου στα Βασιληκα..αντε μεχρι ντοροτο με το ζορι.Και για εξοχικό εχεις.σπιτι στο νεο Ικόνιο.Και πολυ σου ειναι.Και μουτσος να ημουν δηλαδη ναυτης θα τσιμπαγα ενα 1400αρι.Ακομα και αυτο σας ποναει.Τωρα ασε εμενα ποιος ειμαι και που κ σε τι καραβια ειμαι πλοιαρχος.ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ.-

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος24/3/18 17:13

   έπεσες μέσα ακριβώς, τελικά δεν είσαι μούτσος ούτε καπετάνιος είσαι διάνοια με μισθό 1400 ευρω.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος23/3/18 21:34

  Zητω η ζευξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος23/3/18 21:48

  Ζητω η ζευξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος23/3/18 21:50

  Ζητω η ζευξη
  Τελικα οι φερρυμπιτατζηδες πουλανε τα σκαφη τους το ειδα στο ιντερνετ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος23/3/18 21:55

  ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ : Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ! ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος23/3/18 23:11

  Γιατι την πολεμουν την ζευξη οι φερρυμποτατζηδες??
  Γιατι??
  Επειδη αγαπανε την σαλαμινα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος23/3/18 23:19

  Ολοι εχουμε ενα φιλο η φιλους που δουλευουν στα φερρυ η στα ναυπηγεία που φτιάχνονται τα φερρυ.Ασε τι προσφερουν και αν .Και θα σας πω ξανα ζωακια γιατι αυτοι κανουν τη δουλεια τους φτιαχνουν,πουλανε,ξαναφτιαχνουν,και αντε παλι.Που το προβλημα?Ποσοι κλαδοι ζουν απο αυτους ρε τεμπεληδες που μιλατε ξερετε?Οι φερρυμποτατζιδες λεει πιο πανω πουλανε τα φερρυ.το ειδα στο ιντερνετ.Εεεεεεελα ρε σοβαρα?Εχεις ιντερνετ ?εχεις και ταμπλετ?Μεγαλη αναβάθμιση.Το ειδες και στο ίντερνετ.Ρε ξανα πουυυυφτ.Κακομοίρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/18 23:22

   Λοιπον ειναι ψεμα οτι δουλευουν ατομα απο σαλαμινα δικα τους ατομα δουλευουν μονο και δευτερον ναι τι εχουν προσφερει στην σαλαμινα σε αυτο τον τοπο που εχει προβληματα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/18 23:25

   Πηγε να ζητησει δουλεια η αδερφη μου και της ειπαν δεν παιρνουμε
   Επειδη δεν ειχε μεριδιο κιολας σε φερρυμποτ
   Σπουδαγμενη η αδερφη μου

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/3/18 23:39

   Και γιατι ειναι σπουδαγμενη πρεπει οπως και να εχει να υπαρχει θεση εργασιας?Τα βλεπετε ρε εδω μεσα που οσοι βρίζετε θελετε να πιασετε δουλεια εκει γύρω τριγύρω απο αυτους?Βρε χαμενε.Αν ειχες εσυ ενα μερίδιο καπου εκει,το παιδι σου δεν θα δουλευε για το μεριδιο αυτο?Τι να πω .Θελει μυαλό?Ειμαι ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ,δουλευω Εκτός Σαλαμινας.Δεν ψαχνω με το ζόρι να βρω δουλεια στα ταμεια η στα φερρυ.Δωξα το θεο σπουδασαμε,και εχουμε γινει καπου αναγκαιοι και μας κρατανε στις δουλειες μας.Με κοπο αλλα μας κρατανε.Ουτε να βριζω καθε πρωι που περναω απο τα φερρυ ουτε τιποτα.Δεν σας καταλαβα ποτε οσους βρίζετε.Αμόρφωτοι θα ειναι ολοι αυτοι που τα κανουν αυτα

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος23/3/18 23:20

  Γιατι την πολεμουν την ζευξη οι φερρυμποτατζηδες??
  Επειδη αγαπανε την σαλαμινα η επειδη αγαπανε την τσεπη τους???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/18 23:51

   Τα φερρυ φιλε αγραμματε δεν πολεμουν καμια ζευξη.Δεν μπορουν να το κανουν.είδη δουλευουν και στην Θασο-Καβαλα,Στο ριο στην Πατρα,στην Αιδηψό,Στον Οροπο.Πιόνια ειναι τα πλοια θα δουλεψουν αλλου.Τζαμπα βγαζετε χολη και βριζετε.Χαμενα δεν θα πανε.Σε αντιθεση με εσενα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/18 00:19

   τι άλλη απαντηση θα εδινες φιλε των φερρυ
   δεν μου λες γιατι κανουν 800 χρονια τουρκικα για μια αποσταση της πλακας ε???
   ε???
   ε????
   ε>????
   ε???

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος24/3/18 08:39

  Τι γνωμη εχει για την ζευξη η κυρια δημαρχος??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος24/3/18 09:59

  Καλα ναι μεγαλυτερο χταποδι απο αυτον που εγραψες δεν υπαρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος24/3/18 18:09

  υπερ η κατά της ζεύξης??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος24/3/18 18:38

  Υπερ για να υπαρχει ανταγωνιστικότητα.Αλλα οχι για να γελαω και καλα με το τι θα τα κανουν τα φερρυ που φτιάξανε.Καπου αλλου θα δουλεψουν να είσαστε σίγουροι.Και ολοι αυτοι που σημερα βρίζετε μετα θα ξανα περνατε με αυτους με την διαφορα τιμης που θα δημιουργηθεί.Και τι μας γραφει εδω μεσα ο κι-Νουσης τα λεει γιατι ειναι αγραμματος και το μονο που κανει ειναι να ασχολητε με το να γραφει π@π@ριες εδω και στο fb.Aυτη ειναι η ζωη του.(ανωνυμος και πληρωμα εδω και πολλα χρονια στα λεγόμενα παντοφλακια φερρυ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος24/3/18 19:32

  λοιπον ο άλλος εχει φερρυμποτ και παει ψωνιζει πολύ φτηνα πραγματα
  όλα αυτά τα κανει για να μαζεψει να τα αφησει στον γαμπρο του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/3/18 19:34

   εγω αυτό που θελω να πω είναι ότι ας τα αφησει οπου γουσταρει δικαίωμα του είναι αλλωστε
   αλλα όμως όχι να μην βοηθησει την σαλαμινα που εχει ένα σωρο προβλήματα και που νομιζω δεν εχει βοηθησει καθολου δυστυχως

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος25/3/18 12:22

  Λοιπον οι δρομοι στην σαλαμινα μπορουσαν να φτιαχνοντουσαν αν ειχαν μαζευτει ολοι οι φερρυμποτατζηδες και εδιναν χρηματα για τους δρομους
  Αλλα εδω τρωγονται μεταξυ τους κιολας για τημ μεριδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/3/18 16:44

   Να στρώσουν τους δρόμους οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματίες ως δωρεά για την πάρτη του κάθε ρουχουμουχου που κυκλοφορεί με ανασφαλιστο ιχ ακόμα και απινακιδωτα μη του χαλάσουν τα αμορτισερια και οι εκλεγμένοι από εσένα αρμόδιοι να βγάζουν φώτο προφίλ και αμφαζ μπροστά στις ταμπέλες δημοσίων έργων που αναγράφονται με αριθμούς κάποια εκατομμύρια ευρωπουλα και σε έχουν στο περίμενε κακομοίρη ως προεκλογικό δώρο μπας και δουν ξανα την ψήφο σου.

   Διαγραφή
 24. Ανώνυμος25/3/18 13:26

  Τρωγονται μεταξυ τους για την πιτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος25/3/18 23:39

  Νουσης στοκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.