Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος: Η κινητοποίηση στις 29 Μαρτίου ήταν μόνο η αρχή!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος χαιρετίζει την λαοθάλασσα των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που κινητοποιήθηκαν και έδωσαν μαχητική απάντηση ενάντια στους σχεδιασμούς της Cosco και των εταιριών πετρελαιοειδών, για την επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα.

-->

Δηλώνουμε ότι η κινητοποίηση στις 29 Μαρτίου ήταν μόνο η αρχή!
Το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε το απόγεμα της ίδιας μέρας της κινητοποίησης, μας επιβεβαίωσε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής αρχής Περάματος για το θέμα των καζανιών του θανάτου. Ο δήμαρχος Περάματος κ. Λαγουδάκης, μη απαντώντας σε καμία από τις κρίσιμες ερωτήσεις που του τέθηκαν, έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι παίρνει μέρος σε ένα απαράδεκτο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες του λαού του Περάματος.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι, η Δημοτική αρχή Περάματος:
  • Συμφωνεί επί της ουσίας με τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων της Cosco και των εταιριών πετρελαιοειδών. Η όποια διαφοροποίηση και διαφωνία είναι υποκριτική για να ρίξει στάχτη στα μάτια του περαμαϊκού λαού. Όλοι μαζί, μονοπώλια, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Περιφέρεια Αττικής, Δημοτική αρχή Περάματος, μιλάνε για σχεδιασμούς που θα φέρουν την ανάπτυξη, ενώ μας φέρνουν το θάνατο έξω από το σπίτι μας.
  • Έχει εμπλακεί τόσο βαθιά στους σχεδιασμούς που δεν τόλμησε να βγάλει κουβέντα για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με την Αμερικάνικη πρεσβεία, την περασμένη βδομάδα, η οποία παραμένει ως ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα στον λαό του Περάματος.
  • Μπροστά στην βιασύνη να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου, με όσο το δυνατό πιο αθόρυβο τρόπο, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από πιθανό ατύχημα – έγκλημα που μπορεί να συμβεί ακόμα και αυτή την στιγμή στις δεξαμενές πετρελαιοειδών.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, μαζί με τους φορείς και τα εργατικά σωματεία θα συνεχίζουν την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, κυβέρνησης, περιφέρειας, δημοτικής αρχής. Απαντάμε με το σύνθημα που φώναζε ο λαός του Περάματος στο συλλαλητήριο, «Ανάπτυξη στο Πέραμα είναι τα παιδιά του και όχι τα καζάνια του θανάτου».

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί νέος συντονισμός φορέων και εργατικών σωματείων για την συνέχεια των κινητοποιήσεων.        

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Λ. Ειρήνης & Αναπαύσεως – Πέραμα  - enosigoneonperamatos@gmail.com