Οι προτάσεις του συνδυασμού "Το Ν.Η.Σ.Ι. μας" για το θέμα της αδειοδότησης μονάδας οστρακοκαλλιέργειας

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης της μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στον όρμο Βασιλικών ο Συνδυασμός μας εκφράζει την αυτονόητη αντίθεσή του. Για μία ακόμη φορά το νησί μας αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής της Αττικής και οι πολίτες του ως πολίτες β' κατηγορίας.
Προτείνουμε:

--> α) την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το συγκεκριμένο β) την εκπόνηση με μέριμνα και δαπάνη του Δήμου μελέτης περιβαντολλογικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το ζήτημα αυτό , ώστε να μπορέσουμε ως Δήμος να στοιχειοθετήσουμε τους ισχυρισμούς μας. Την αναγκαιότητα εκπόνησης σχετικής ΜΠΕ ο επικεφαλής του συνδυασμού μας είχε ήδη επισημάνει από το 2017 οπότε και γνωστοποιήθηκε το ζήτημα. Τούτο είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να πείσουμε τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρμόδιες αρχές ότι η δραστηριότητα αυτή είναι επιβλαβής για το περιβάλλον .
Γ)Την άσκηση προσφυγής εκ μέρους του Δήμου ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος 
Δ) την προετοιμασία για την άσκηση αίτηση ακύρωσης ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων σε περίπτωση απόρριψης της ως άνω προσφυγής.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν προσφέρεται για μεταξύ μας έριδες και αλληλοκατηγορίες. Ευθύνες υπάρχουν και θα έρθει η ώρα να αναζητηθούν. Τώρα όμως είναι ώρα για ενότητα και δράση

Για το συνδυασμό «Το Ν.Η.Σ.Ι μας»
Γιώργος Θ. Παναγόπουλος
Δικηγόρος
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας