Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα για το Λατομείο Αγγέλου


ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Το λατομείο Αγγέλου αποτελεί διαχρονική πληγή για τη Σαλαμίνα. Από το 2012 λειτουργεί παράνομα χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει. Η δήμαρχος αποκαλεί το λατόμο κλέφτη, τα μηχανήματα είναι σφραγισμένα, το ρεύμα κομμένο και όμως λειτουργεί. Παλιότερα η επιτροπή αγώνα φύλαγε βάρδιες έξω από το χώρο και το λατομείο δυσκολευόταν να λειτουργήσει.


-->

Σήμερα η κατάσταση έχει ξεφύγει, η περιοχή έχει μετατραπεί σε άβατο, οι τραμπούκοι έχουν αποθρασυνθεί, οι επιθέσεις εναντίον μελών της Επιτροπής Αγώνα πολλαπλασιάζονται και εντείνονται. Απειλές, εκβιασμοί, επιθέσεις σε οχήματα, παρακολουθήσεις, πυροβολισμοί στον αέρα, είναι συνήθεις πρακτικές. Πρόσφατα οι τραμπούκοι τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οικία μέλους μας. Οι εκρήξεις ήταν ισχυρότατες, σηκώθηκε η γειτονιά στο ποδάρι, ήρθαν πυροτεχνουργοί, δόθηκαν καταθέσεις, άρχισαν ανακρίσεις. Αυτό έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018.
Πριν δύο μέρες το ίδιο μέλος είχε δεχθεί απειλές από όχημα με τρεις τραμπούκους όταν βρισκόταν σε χώρο του Δήμου, έξω από το λατομείο. Ακολούθησαν πυροβολισμοί στον αέρα, ρίψη κροτίδων και απειλές από το χώρο του λατομείου.
Έχει πλέον δημιουργηθεί και διαμορφωθεί μια κατάσταση στην ευρύτερη λατομική περιοχή, η οποία δείχνει ότι έχει παγιωθεί. Το άβατο της Σαλαμίνας όπως το χαρακτηρίζει πρόσφατο δημοσίευμα του έντυπου Τύπου είναι γεγονός.
Παλιότερα ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου (ΣΜΑ), φυλασσόταν από υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του δεν αντικαταστάθηκε και ο χώρος παραμένει αφύλακτος. Η Δήμαρχος δεν τον αντικαθιστά ισχυριζόμενη ότι ο φύλακας κινδυνεύει!! Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα πρότειναν στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε το Δεκέμβριο του 2017 να φυλάνε εκείνοι το χώρο και η Δήμαρχος το αποδέχθηκε από μικροφώνου.
Μετά τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς, ζήτησαν νέα γραπτή εντολή προκειμένου να παραμένουν εντός του χώρου του ΣΜΑ, ώστε να προστατεύονται και η Δήμαρχος ακόμα το σκέφτεται.!
Κατά σύμπτωση, ενώ  μέχρι πρόσφατα η πόρτα του ΣΜΑ παρέμενε όλη νύχτα ορθάνοιχτη, τώρα κλείνει με λουκέτο.!!!
Η νομιμότητα έγινε κουρελόχαρτο, η λογική και η ηθική πλήττονται βάναυσα.
Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Είναι αυτονόητο ότι η Επιτροπή Αγώνα δεν εκφοβίζεται. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι το οριστικό κλείσιμο του παράνομου λατομείου.
Ζητούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές και η αστυνομία να συλλάβει τους τραμπούκους.
Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.