ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΣΛΟΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΣΕΙ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ!!!!

MΕΤΑ ΑΠΟ  ΑΓΩΝΕΣ- ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΝΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Αγώνας φορέων και πολιτών επί δεκαετίες αλλά και οι προσπάθειες και οι στοχευμένες ενέργειες της  καταργημένης Διαπαραταξιακής Επιτροπής και νυν Επιτροπής  αγώνα για την διάσωση των Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας τα δύο τελευταία χρόνια , έφεραν αποτέλεσμα.


-->
Μόνο τον τελευταίο χρόνο έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμοδίους του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και οι ποιο κάτω καθοριστικές ενέργειες:1 ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  την 19/6/2017 για την άναρχη και παράνομη κατάσταση που επικρατεί στον Αρχαιολογικό – Ιστορικό χώρο που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
2 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  για την παράνομη πρόσδεση του πλοίου SEA LADY στην Κυνόσουρα την 14 Μαρτίου 2018 και με αριθ. Πρωτ. 2302.
3 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ την 24/3/2018  με αριθ. Πρωτ. 2675 για την παράνομη πρόσδεση  του πλοίου ΟCEAN SAGA και στην οποία ζητούσαμε την διαδικασία του αυτοφώρου και την παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.
4 ΕΠΙΣΤΟΛΗ στη Γεν Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού την 21/3/2018 και με αριθ. Πρωτ 2873 από την οποία ζητούσαμε εάν υπάρχουν ΜΠΕ για όλες τις δραστρηριότητες στην Κυνόσουρα μεταξύ των οποίων και το SLOP
5 ΕΠΙΣΤΟΛΗ την  30 Μαρτίου 2018 με αριθ. Πρωτ. 3165 στην Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού  αλλά και κοινοποίηση στην Υπουργό Πολιτισμού, για τις παράνομες  προσδέσεις και δραστηριότητες στην Κυνόσουρα.
Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν ενίοτε η μειοψηφία του           Δημοτικού Συμβουλίου και η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ
 Μετά από αγώνες δεκαετιών φορέων και πολιτών, το SLOP ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και η υπόσχεση που έχουμε πάρει είναι ότι ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΔΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ.!!!!
Αυτές οι εξελίξεις μας δικαιώνουν απόλυτα όταν μιλούσαμε ότι με επιστολές και ευχολόγια  δεν θα υπάρξει λύση. Σε αυτόν το δύσκολο αγώνα της διεκδίκησης και όχι του συμβιβασμού μείναμε μόνοι μας, αφού η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν μας βοήθησε νομικά αλλά μας κατάργησε.
Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι η Κυνόσουρα, o Aρχαίος Λιμένας και η Πούντα καθαρίσει από όλες τις παράνομες δραστηριότητες και  γίνει μνημείο παγκόσμιου προσκυνήματος.
Επειδή ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ και συνεργασία όλων εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν και να αγωνιστούν.
Επιτροπή για την διάσωση των Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας