Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 2.500 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Αγαπητοί  φίλες και φίλοι
   Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία, πιστεύω ότι η επέτειος των 2500 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας δύναται να γίνει ένας από τους μοχλούς τουριστικής  ανάπτυξης για το νησί μας .
   Οι αρμόδιες αρχές επιβάλλεται μαζί με την καθημερινότητα να αρχίζουν έγκαιρα να προετοιμάζονται για την μεγαλοπρεπή επέτειο.
-->
    Ήδη παρά την προσπάθεια λιγοστών ανθρώπων συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος   χάσαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και να λάβουμε τα απαιτούμενα κονδύλια για την ανάδειξη των ιστορικών μας χώρων .Υπενθυμίζω ότι το 2004  ο Δήμος Μαραθώνα έλαβε από το Κράτος 4.500.000 Ε ενώ ο Δήμος Σαλαμίνος ούτε ένα ευρώ.
   Εκτιμώ ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν, από τους απλούς πολίτες τους Συλλόγους ή τους επώνυμους όπως ο αξιότιμος καθηγητής Θ. Τάσιος.  Όλους αυτούς όμως απαιτείται κάποιος να αρχίσει να τους συντονίσει και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον αρμόδιο Δήμο Σαλαμίνος. (ελπίζω να μη μας προλάβει ο Δήμος Περάματος).
   Ως ενεργός πολίτης ανησυχώ μήπως δεν προλάβουμε να ετοιμαστούμε μεθοδικά  και χάσουμε και την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο νησί μας. Προς τούτο  σας ενημερώνω συνημμένα για κάποιες προτάσεις και ένα μικρό μέρος σχετικής αλληλογραφίας για το θέμα. Ευελπιστώ να  ενθαρρυνθούν και άλλοι και να συμπληρώσουν με τις δικές τους προτάσεις προσφέροντας πολύτιμη υποβοήθηση στις αρμόδιες αρχές .


ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥΗ αλληλογραφία με τον καθηγητή Θ.Τάσιο διαβάστε την επιστολή για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων εδώ

διαβάστε παλιές επιστολές για τον Τύμβο εδώ και εδώ

2 σχόλια:

 1. Διαβαζοντας με προσοχή τα γραφόμενα σας καθώς και την αλληλογραφία με τον καθηγητή θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο. Κατα την κατάθεση του φακέλου για υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021, υπήρχε μέσα η πρόταση για την παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ με ψηφιοποιημένη την ναυμαχία της Σαλαμίνας καθώς και την εικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας στον φυσικό της χώρο. Η μελέτη που είχε γίνει απο εμένα τον ίδιο λόγω επαγγελματικής κατάρτισης και σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες ήχου φωτός καθώς και projection mapping στα Βαλκάνια , το κόστος υπερέβαινε τα 60.000 ευρώ τα οποία βέβαια μπορούσαν να καλυφθούν και απο χορηγούς αλλά και απο το Ελληνικό κράτος και ιδιαίτερα απο το υπουργείο Πολιτισμού καθώς και απο το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Είναι μια διαδικασία που θα έπρεπε να έχει κινηθεί απο τον Δήμο Σαλαμίνας ήδη. Ο φάκελος καθώς και οι μελέτες είναι ανηρτημένες στο site του Δήμου Σαλαμίνας.
  Μετά τιμής
  Γιάννης Χατζίδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/5/18 15:19

  Κύριε Σακελλαρίου,
  καλές οι προτάσεις και οι ευχές σας, αλλά εδώ πρόκειται για οργανωμένα συμφέροντα και διαχρονικές ευθύνες. Κανείς δεν πρόκειται να πράξει το καθήκον του, αν δεν καταλάβει ότι γνωρίζεις τις αμαρτίες του και ότι δεν αστειεύεσαι. Τα ευχολόγια τα έχουμε εξαντλήσει προ πολλού. Μόνο όταν ανέλαβε ο εισαγγελέας άρχισαν να κινούνται.

  Το Υπουργείο Πολιτισμού στην απάντησή του, βγάζει την ουρά του απ' έξω ρίχνοντας τις ευθύνες σε Δήμο και ΟΛΠ. Χωρίς να έχει απόλυτο άδικο, αποσιωπά το γεγονός ότι το ίδιο έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Έκανε μία τεράστια λαθροχειρία προσθέτοντας στο νόμο για την Α' ζώνη μία μαγική λεξούλα. Τη λέξη "νέων" ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων και "νέων" λιμενικών έργων. Που σημαίνει ότι όλες οι παλιές μονάδες καλώς λειτουργούν και όλα τα παλιά λιμενικά έργα καλώς υπάρχουν. Ουδέν ψευδέστερο. ΟΛΕΣ οι μονάδες στην Α' ζώνη απαγορεύεται να λειτουργούν και όλα τα λιμενικά έργα ελέγχονται. Γιαυτό ακριβώς τα δύο ναυπηγεία προσέφυγαν στο ΣΤΕ αλλά έχασαν.
  Οι ευθύνες είναι τεράστιες αλλά τεχνηέντως τις αποκρύπτει.

  Όσο για τις 60.000 που χρειάζονται για την παράσταση που οραματίζεσθε, ψάξτε στην Κόσκο η οποία προσφέρθηκε να διαθέσει εκατομμύτια για την τουριστική αξιοποίηση της Κυνόσουρας αλλά η Δήμαρχος το αρνήθηκε.
  Καλές οι σκέψεις σας για την επέτειο των 2.500 χρόνων αλλά είναι προτιμότερη η μόνιμη αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, ο καθαρισμός τους από την παρανομία και τη σαβούρα και η δημιουργία μόνιμης και καθαρής πηγής πλούτου για το νησί.

  Γ. Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.