ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 2.500 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Αγαπητοί  φίλες και φίλοι
   Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία, πιστεύω ότι η επέτειος των 2500 χρόνων από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας δύναται να γίνει ένας από τους μοχλούς τουριστικής  ανάπτυξης για το νησί μας .
   Οι αρμόδιες αρχές επιβάλλεται μαζί με την καθημερινότητα να αρχίζουν έγκαιρα να προετοιμάζονται για την μεγαλοπρεπή επέτειο.
-->
    Ήδη παρά την προσπάθεια λιγοστών ανθρώπων συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος   χάσαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και να λάβουμε τα απαιτούμενα κονδύλια για την ανάδειξη των ιστορικών μας χώρων .Υπενθυμίζω ότι το 2004  ο Δήμος Μαραθώνα έλαβε από το Κράτος 4.500.000 Ε ενώ ο Δήμος Σαλαμίνος ούτε ένα ευρώ.
   Εκτιμώ ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν, από τους απλούς πολίτες τους Συλλόγους ή τους επώνυμους όπως ο αξιότιμος καθηγητής Θ. Τάσιος.  Όλους αυτούς όμως απαιτείται κάποιος να αρχίσει να τους συντονίσει και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον αρμόδιο Δήμο Σαλαμίνος. (ελπίζω να μη μας προλάβει ο Δήμος Περάματος).
   Ως ενεργός πολίτης ανησυχώ μήπως δεν προλάβουμε να ετοιμαστούμε μεθοδικά  και χάσουμε και την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο νησί μας. Προς τούτο  σας ενημερώνω συνημμένα για κάποιες προτάσεις και ένα μικρό μέρος σχετικής αλληλογραφίας για το θέμα. Ευελπιστώ να  ενθαρρυνθούν και άλλοι και να συμπληρώσουν με τις δικές τους προτάσεις προσφέροντας πολύτιμη υποβοήθηση στις αρμόδιες αρχές .


ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ



Η αλληλογραφία με τον καθηγητή Θ.Τάσιο 



διαβάστε την επιστολή για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων εδώ

διαβάστε παλιές επιστολές για τον Τύμβο εδώ και εδώ