Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος(Παράρτημα Σαλαμίνας) στοAthens Science Festival στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στις 28 Απριλίου 2018

Με επιτυχία διοργανώθηκε για πέμπτη  συνεχή χρονιά το σημαντικότερο φεστιβάλ επιστήμης , Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από 24 έως 29 Απριλίου , και με  σύνθημα «Επιστήμη χωρίς Σύνορα » κεντρίζοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

-->

Με τη συμμετοχή 3.600 επιστημονικών συνεργατών, 470 ομιλητών, 240 καλλιτεχνών και 1100 εθελοντών από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσής του μέχρι σήμερα, το Athens Science Festival δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που συνολικά στα πέντε χρόνια της διοργάνωσής του έχει ξεπεράσει τους 100.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival είναι περήφανο που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, αλλά και να τους διευρύνει. Ένα μεγάλο μέρος του  ήταν μαθητές, που γνώρισαν την επιστήμη μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Για 6 ημέρες, μέσα από τα διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, τα σεμινάρια για ενήλικες και από ποικίλες πρωτότυπες δράσεις πιστεύουμε πως ο σημαντικότερος στόχος όλων επετεύχθη: το κοινό πλησίασε την επιστήμη με άλλο –πιο φιλικό- μάτι και η γνώση έγινε ένα με τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τη χαρά, καθώς η επιστήμη «παντρεύτηκε» με διάφορες μορφές τέχνης, όπως τα εικαστικά, τη μουσική και τον χορό. Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo », το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σ’αυτην αυτήν την Γιορτή της Επιστήμης της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος συμμετείχε  προσφέροντας τα Τηλεσκόπια των Μελών του για την Παρατήρηση του Ουρανού ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό στα τελευταία επιτεύγματα της Αστρονομίας και Διαστημικής. Να σημειώσουμε ότι έκτος του Παραρτήματος μας η Σαλαμίνα εκπροσωπήθηκε στο Φεστιβάλ  και από το5ο Δημοτικό Σχολείο με επικεφαλής την Δασκάλα Αλεξάνδρα-Παναγιώτα Φράττη παρουσιάζοντας την δράση << Γνωρίζοντας το Ηλιακό μας Σύστημα >>. Η κα Φράττη είναι μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος με σημαντικό έργο στην διάχυση των Φυσικών Επιστημών και ιδιαίτερα της Αστρονομίας σε μαθητές του Δημοτικού.
Ευχαριστούμε τους  συμπολίτες μας που μας προσέγγισαν δείχνοντας  μεγάλο ενδιαφέρον για την Αστρονομία και τις δραστηριότητές μας . Επίσης ευχαριστούμε το"Πλανητάριο Θεσσαλονίκης" για υπέροχα Posters που δωρίσαμε στους μικρούς μας φίλους


Σας περιμένουμε και στις επόμενες  Θερινές Δραστηριοτητές μας.
                                             Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                ΙΣ . ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.