Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Καλή Πρωτομαγιά... απ' το βυθό της θάλασσας

 του Βαγγέλη Σπανού

Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε, λέει το τραγούδι και μιας και βρισκόμαστε στην αλλαγή του μήνα, αλλά και λόγω Πρωτομαγιάς, ιδού μερικές υποβρύχιες φωτογραφίες, σαν δωράκι. Και με ένα σπάνιο είδος, μάλιστα, το φυκόψαρο (23/4/2018 - 11:44), που είναι συγγενικό είδος του ιππόκαμπου, αλλά από κοντά μοιάζει με κροκοδειλάκι χωρίς πόδια.


Μόνο από σύμπτωση μπορείς, βέβαια, να το δεις, διότι δεν είναι απλά πανομοιότυπο με τα μαραμένα φύλλα της ποσειδωνίας που από πράσινα γίνονται καφέ, αλλά κινείται και σαν αυτά πέρα - δώθε, όταν τα παρασύρουν τα θαλάσσια ρεύματα στον πυθμένα.

Το χταποδάκι που είχε κομμένα πλοκάμια, αλλά σε μερικά είχε αρχίσει η ανάπλαση, το αφήσαμε μετά τη φωτό και πάλι ελεύθερο στον βυθό για να συνεχίσει τα ταξίδια του μαζί με τις μουρμούρες, τις σάλπες, τα κεφαλόπουλα, τον γόνο και τα άλλα μικρόψαρα (μάλλον αθερίνα), τον κακαρέλο, το γαϊτανούρι, την ούγαινα - συγγενικό είδος με τον σπάρο και τον σαργό - και το μελανούρι.

 Καλή Πρωτομαγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.