Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ενόψει της θερινής περιόδου, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των εκτελουμένων έργων αλλά και όσων πρόκειται να εκτελεστούν στο νησί της Σαλαμίνας, επισκέφθηκαν χτες στο
γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο η Πρόεδρος, κα Ραπαντζίκου Ορσία και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας.

-->

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, εξετέθησαν τα προβλήματα και οι αγωνίες των μελών του συλλόγου με ταυτόχρονη υποβολή εποικοδομητικών προτάσεων προκειμένου το νησί της Σαλαμίνας να αναβαθμιστεί σε υποδομές και να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός λόγω του φυσικού κάλλους, του τεράστιου πολιτιστικού αποτυπώματος που διαθέτει αλλά και ενόψει της επετείου των 2500 χρ. από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε μαζί τους για τις αγωνίες τους και τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων πολλά χρήσιμα έργα για τη Σαλαμίνα. Μάλιστα, ενημέρωσε λεπτομερώς για την πορεία των εργασιών ασφαλτόστρωσης των κεντρικών αλλά και εμπορικών δρόμων του νησιού ‒οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα‒ των δικτύων των ομβρίων και του βιολογικού καθαρισμού διαβεβαιώνοντας τους ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες που αποσκοπούν στον καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να εκτελεστούν σωστά, μεθοδικά και στοχευμένα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή όχληση για κατοίκους και επισκέπτες.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις του αναφορικά με το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε. (COSCO). Τους έδωσε δε τις γραπτές προτάσεις του σχετικά με την προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου (Αδόμητη Ζώνη Α’) της Κυνόσουρας.

Η όλη συζήτηση έλαβε χώρα μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης ενώ αποφασίσθηκε από κοινού η περαιτέρω συνεργασία για την επίλυση όλων των προβλημάτων του ιστορικού αλλά και τόσο υποβαθμισμένου νησιού της Σαλαμίνας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/5/18 15:45

    Κατάλαβα ...8 μήνες κλειστοί οι δρόμοι...όπως πρόσφατα με τον αγωγό ομβρίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.