Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΣΤΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ

Το τελευταίο 3ήμερο, είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες βαρύγδουπες ανακοινώσεις δημοτικών συνδυασμών οι οποίες προξένησαν αναίτιο θόρυβο και δημιούργησαν εύλογο εκνευρισμό κι ανησυχία στους δημότες μας αφού είτε άμεσα είτε έμμεσα ισχυρίζονταν ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ήταν εκείνο που στη συνεδρίαση του 28.03.2018, ανατρέποντας την προτέρα απόφασή του, ενέκρινε ερήμην ημών την περιβαλλοντική μελέτη που αφορά την ίδρυση πλωτής μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο.

Χωρίς να γνωρίζουν προφανώς τι είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) που αναφέρεται στo σχετ. 41 της υπ΄αρ. Πρωτ.: 30901/ οοικ.1905 ΑΕΠΟ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το εξέλαβαν ως Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κι άρχισαν να εξαπολύουν αδίκως μύδρους εναντίον φορέων και προσώπων που μας συμπαραστάθηκαν.
Ήταν μία πράξη απερίσκεπτη κι επιπόλαιη η οποία δεν μας περιποιεί τιμή.
Το ΠΕΣΠΑ είναι ένα Όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που συγκροτείται με βάση το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν.4014/2011 και αντικείμενο του είναι η παροχή γνώμης σε περίπτωση παράλειψης ή έκδοσης αντικρουόμενων γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή επί οποιουδήποτε άλλου ζητήματος σχετικού με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις έργων και δραστηριοτήτων της υποκατηγορίας Α2 που ανακύπτει μετά το πέρας των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και δημόσιας διαβούλευσης.
Η Δήμαρχος, μπροστά σε αυτή την καταιγιστική παραπληροφόρηση των δημοτών και προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος υπεύθυνα και σωστά, συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την επομένη 30/4/2018 όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα κι ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ο Δήμος να ασκήσει την ούτως ή άλλως αυτονόητη προσφυγή στον αρμόδιο Υπουργό και να παρευρεθούμε όλοι μαζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 3 Μαϊου στις 15:30, όπου θα ζητήσουμε να ασκήσει επικουρικά και η Περιφέρεια αυτοτελή προσφυγή, ως κυρίαρχο γνωμοδοτικό Όργανο.
Είναι γεγονός ότι για την ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) της Αποκεντρωμένης που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΝ στις 20/4/2018 με Κ.Α.Δ.Α. 62708 ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια είχε κάποια ενημέρωση.
Επί  της ουσίας τώρα, επειδή η θετική γνωμοδότηση του ΠΕΣΠΑ υπέρ της περιβαλλοντικής αδειοδότησης βάσει της οποίας εκδόθηκε η ΑΕΠΟ είναι αυθαίρετη και δεν συνάδει με τις ισχύουσες διατάξεις και τα προβλεπόμενα στο « Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες», είμαι πεπεισμένη ότι η έκβαση της προσφυγής θα είναι θετική υπέρ του Δήμου, όπως θετική ήταν και για το Πυργιακόνι το 2015.
Η Σαλαμίνα είναι κορεσμένη από υδατοκαλλιεργητικές δραστηριότητες και η θέση της Δημοτικής Αρχής για μη επέκταση και μη ίδρυση νέων μονάδων είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη.

Όλοι μαζί αύριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εν τη ενώσει η ισχύς.

Σαλαμίνα  2/5/2018
Ισιδώρα Νάννου

Δήμαρχος Σαλαμίνας

9 σχόλια:

 1. ασε τον ομηρο και κανε καμια μελετη επιπτωσεων του περιβαλοντος. μηπως και γλυτωσεις τις ροχαλες στον δρομο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/5/18 22:46

  Κακώς έγινε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο .
  Η δήμαρχος είναι εκλεγμένοι από το λαό της Σαλαμίνας να διαχειρίζεται και τέτοια θέματα . Οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης μην ξέροντας να ερμηνεύσουν καν τι είναι το ΠΕΣΠΑ Ζήταγαν έκτακτο συμβούλιο για να γίνει ντόρος εναντίον της δημάρχου κατά τα προσφιλή τους τρόπο .
  Φυσικά προσπάθησαν να καπελώσουν την πρόταση την ομόφωνη και να την εμφανίσω σαν δική τους .
  Η διαδικασία τραγική με έναν προεδρεύοντα να δίνει το λόγο μετά την πρωτολογία σε κάθε άσχετο που είχε διάθεση να επιτεθεί στην δήμαρχο .
  Με λίγα λόγια τζάμπα μάγκες πούμε μόνο μία απλή προσφυγή και μία παράσταση στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης το θέμα θα είχε λήξει .
  Για να δω πόσοι απ’ αυτους που κόπτονται Κάτοικοι φορείς παρατάξεις υποψήφιοι δήμαρχοι κ.α. γραφικοι θα βρεθούν στο Περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/5/18 22:48

  Κύριε διαχειριστή είσαι απαράδεκτος να βάζεις φωτό της Ρούλας μας πριν 4 χρόνια. Τόσα μπότοξ τόσα νήματα βλεφαρίδες φρύδια και έγινε κούκλα το κορίτσι μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μαλλον κατευθυνση σας δινει ο μαγκας που μας εγραψε να φορεσουμε βρακια και σβησατε το ελεεινο σχολιο και ποιον του κρατικοδιαιτου δημ, συμβουλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος2/5/18 23:50

  Πάλι ψεύδεσαι κυρία Ρούλα.
  Η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την οστρακοκαλλιέργεια στην Ψιλή Άμμοπου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με Κ.Α.Δ.Α. 62708, κοινοποιήθηκε και στο Περιφεριακό Συμβούλιο Αττικής οδός Λ. Συγγρού 15-17.
  Θα έπρεπε επομένως η Περιφέρεια να είχε ενημερώσει το Δήμο και να μην περιμένει από τον κ. Δερτούζο να μάθει τι πρόκειται να συμβεί.
  Θα έπρεπε και ο Δήμος να ψάχνει από μόνος του όπως ψάχνουν οι κάτοικοι, αφού οι αποφάσεις αναρτώνται.
  Σιγά που σας ένοιαξε.
  Σιγά που σας ένοιαξαν οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και οι δεκαετείς παρατάσεις λειτουργίας που πήραν τα ιχθυοτροφεία επί δημαρχίας σας.
  Πώς αντιδράσατε κυρία Ρούλα, ποιες προσφυγές κάνατε;
  Το απόλυτο μηδέν.
  Τα ίδιο ακριβώς κάνετε για τις εγκληματικές επεκτάσεις του Σπανόπουλου,και όσων ζήτησαν εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων στους αρχαιολογικούς χώρους.
  Το ίδιο ακριβώς κάνετε για όσους λειτουργούν παράνομα σε αρχαιολογικούς χώρους.
  Η ανομία δεν έχει τέλος κυρία Ρούλα.
  Γ. Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος3/5/18 00:01

  ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΣΉΚΩ ΦΥΓΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ, ΒΛΗΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος3/5/18 02:01

  Για να μάθετε ποιοι άσχετοι διοικούν το Δήμο πρέπει να ξέρετε ότι ο κύριος Φασουλής κατά παραγγελία προφανώς της Δημάρχου, αρνήθηκε να χαρακτηριστεί η Ψιλή Άμμος σαν πολυσύχναστη παραλία με σκοπό να ενταχθεί στις λουτρικές εγκαταστάσεις κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 23/2000 (ΦΕΚ 18Α). Με βάση τον χαρακτηρισμό αυτό, γλυτώνει η Ψιλή Άμμος από τους επίδοξους βιαστές της. Ευτυχώς ο κύριος Φασουλής μειοψήφισε γιατί υπερίσχυσαν οι ψήφοι του Λιμενάρχη κ. Φαλτσέτα και της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Τουτουντζή.
  Ελπίζω να χρησιμοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο, το οποίο αρνήθηκαν για τους δικούς τους λόγους.
  Η απόφαση πάρθηκε Φεβρουάριο του 2018.
  Γ. Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/5/18 09:16

   Γιωργακη εκθιαζεις την περιφερειακη συμβουλο ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ η οποια ειναι υπευθυνη ΑΛΙΕΙΑΣ της περιφερειας και επρεπε ΠΡΩΤΗ να μας ειδοποιησει? ρε μας δουλευεις?εσυ ποσο ασχετος εισαι με το θεμα τελικα?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/18 10:45

   Εσείς φροντίστε να μην λέτε ψέμματα, τουλάχιστον όταν μιλάτε δημόσια εξ ονόματος της Δημάρχου. Η ανικανότητα μπορεί να συγχωρεθεί, τόσα ξέρετε, τόσα κάνετε, το ψέμα όμως υποκρύπτει δόλο και τότε πάμε αλλού.
   Μάθε ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για κάθε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ότι πρέπει να ευγνωμονείτε τον Λιμενάρχη και την κ. Τουτουτζή που φρόντισαν να χαρακτηριστεί η Ψιλή Άμμος πολυσύχναστη πλαζ.
   Το ίδιο έγινε και με άλλες πλαζ στο Αιάντειο και την Ηλιακτή που και εκεί είπατε Όχι.
   Αρκούν πέντε λεπτά την ημέρα να επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και να βλέπεις αν κάποια απόφαση σε αφορά. Χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά αλλά και ενδιαφέρον το οποίο απ' ότι φαίνεται δεν διαθέτετε.
   Εξήγησέ μας ποιες προσφυγές κάνατε στις δεκαετείς εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων που πήραν τα ιχθυοτροφεία στη θητεία σας, τις νομιμοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών που έκαναν στη στεριά, τις επεκτάσεις στη θάλασσα και την αύξηση του τονάζ. Καμία απολύτως.
   Εξήγησέ μας ποια προσφυγή κάνατε στις εγκληματικές επεκτάσεις του Σπανόπουλου και τη λειτουργία ρυπογόνων μονάδων κατά παράβαση κάθε έννοιας νόμου στους αρχαιολογικούς χώρους. Τίποτα απολύτως.
   Θα μπορούσα να συνεχίσω με πλήθος άλλα εξώφθαλμα παραδείγματα αλλά θα ξεφεύγαμε πολύ..
   Τα καθαρά χέρια έγιναν καθαρά ψεύδη και καθαρή ανοχή στην ακραία παρανομία.
   !!!

   Διαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.