Από τη Σαλαμίνα... στη Θεσσαλονίκη!

Επέστρεψαν από το Σάββατο τα «καραβάκια» στο Θερμαϊκό με καθημερινά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Περαία και Νέους Επιβάτες και πίσω. Τη φετινή χρονιά, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», με το γνωστό τους μότο, «Κάθε Μέρα Θάλασσα», εγκαινιάζουν τα δρομολόγια με τον «Κωνσταντή», εκτελώντας αρχικά δέκα δρομολόγια καθημερινά, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών και αντίστροφα, σε λιγότερο από μια ώρα.
-->
Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει το Σάββατο 5 Μαΐου, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 09.45, και συνεχίζει στις 12.00, 14.15, 17.15, 19.30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10.45, 13.15, 15.30, 18.30 και 20.30. Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι προβλήτα Α του λιμανιού με στάση για επιβίβαση - αποβίβαση στο Λευκό Πύργου.

Στα δρομολόγια του «Κωνσταντή», αναμένεται να προστεθεί και ο «Άγιος Γεώργιος», εντός του Ιουνίου.
«Τα «Καραβάκια» της Θεσσαλονίκης, δεν εφησυχάζουν και θέλοντας να παραμείνουν πιστά και συνεπή στους πελάτες τους, φέτος το καλοκαίρι προσθέτουν και νέο προορισμό αλλά και νέο σκάφος. Θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες, με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας στα δρομολόγια τους, και την Αγία Τριάδα», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Νίκο Τσαμασλή.
Το νέο σκάφος είναι το ταχύπλοο «Ολυμπία», που θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας. Η κοινοπραξία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» αποτελείται από ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο.
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και χωρητικότητα 180 επιβάτες. Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι, αναπαυτικά καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Για τα παιδιά, υπάρχει ειδική αίθουσα όπου προβάλλονται κινούμενα σχέδια ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος θηλασμού. Λειτουργεί μπαρ σερβίροντας καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ, κρύα και ζεστά σνακ.
Ο «Άγιος Γεώργιος» με μήκος 18 μέτρα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Είναι ένα αξιόπλοο, καλοτάξιδο, παραδοσιακό σκαρί που διαθέτει δύο μηχανές General Motors Marine. Στο άνετο σαλόνι του με τον κλιματισμό, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα και σνακ, από τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης.
Το ταχύπλοο «Ολυμπία» με μήκος 23,5 μέτρα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 170 επιβάτες. Το σκάφος, το οποίο έχει ναυπηγηθεί σε ελληνικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, διαθέτει 2 μηχανές τύπου General Motors, ιπποδύναμης 539 ΒΗΡ έκαστη. Διαθέτει μπαρ και τουαλέτα.
Και στα τρία επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα. Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.  
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα www.karavakia.com και στο Facebook «Karavakia».
efsyn.gr