Η χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στη φετινή διοργάνωση του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών στηνΑθήνα την 5η και 6η Μαίου 2018 έλαβε μέρος ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σαλαμίνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ».
Ένα διήμερο γεμάτο με μουσική, τραγούδια και χαμόγελα γέμισε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που φιλοξένησε ανάμεσα σε πολλές χορωδίες και την χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Οι εμπειρίες μας και οι εντυπώσεις μας μοναδικές.
-->

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η απόδοση του «Ύμνου προς τον Αλέξανδρο» του συνθέτη κου. Ιωάννη Τουφεξή που ερμηνεύτηκε κατόπιν παρακλήσεως των διοργανωτών από τη χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με σολίστ τον κ. Γεώργιο Παππά. Επίσης άριστη ήταν η ερμηνεία του Limbiamo από τους σολίστ της χορωδίας μας κα. Λίνα Παππά και κ. Σταύρο Κουτσούκο καθώς και η εκτέλεση του τραγουδιού «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου» από τον κ.Βασίλη Κορρό.

 Τη  χορωδία διηύθυνε η μαέστρος κα. Ευαγγελία Λαμπάρα, στο πιάνο συνόδευσε ο κ. Μιχάλης Σαντοριναίος, στο βιολί η κ. Χρύσα Κοφινάκου, στην κιθάρα ο κ. Σπύρος Ευσταθίου και στο πολίτικο λαούτο ο κ. Βαγγέλης Χατζόβουλος.

Η χορωδία απέδειξε για άλλη μια φορά οτι μπορεί να στέκεται επάξια πλάι στις πιο αξιόλογες χορωδίες, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε από τα θερμά χειροκροτήματα του πολυπληθούς κοινού και από τα συγχαρητήρια των διοργανωτών προς τη μαέστρο της χορωδίας μας. Τιμητική στιγμή μας ήταν η απονομή επαίνου από τον Πρόεδρο της Ε.Χ.Ε. κ. Αντώνη Οικονόμου.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί το Αθηναικό κοινό για την προτίμησή του καθώς και τους επισήμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Συνδέσμου Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών και ευχαριστεί για την πρόσκληση και την φιλοξενία. 

         Σαλαμίνα       Μαίου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΡΑΚΑ ΕΛΕΝΗ