Νέος υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας ο Δημήτρης Ελευσινιώτης


Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Δημάρχου Σαλαμίνας ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα στον τοπικό πολιτικό χάρτη του νησιού!

 Ποιος είναι όμως ο Δημήτρης Ελευσινιώτης; Διαβάστε το βιογραφικό του που ακολουθεί:

-->

Ο Ναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, γεννήθηκε στη Σαλαμίνα την 26 Αυγούστου 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973 και απεφοίτησε το 1977 με το βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου Π.Ν.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε επί των αντιτορπιλικών ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ καθώς και επί της πυραυλακάτου ΜΠΑΤΣΗΣ. Κατά το διάστημα 1981-1982 συμμετείχε τόσο στην παραλαβή της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ όσο και σε αριθμό σχολείων, όπου εξειδικεύτηκε στο ΕSM SPHINX, κατά την παραμονή του στην Ολλανδία, στην οποία (Φ/Γ) παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1986.


Από τον Αύγουστο 1986 μέχρι τον Οκτώβριο 1988 παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Naval Postgraduate School στο Mοντερέυ της Καλιφόρνια όπου απέκτησε master στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science). Με την επιστροφή από τις μεταπτυχιακές σπουδές του, υπηρέτησε στη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ ως Ύπαρχος και το 1990 τοποθετήθηκε Κυβερνήτης στην πυραυλάκατο ΚΟΝΙΔΗΣ.

Από τον Αύγουστο του 1991 έως τον Αύγουστο του 1992 εκπαιδεύτηκε στο λειτουργικό και υλικό και προΐστατο σε τρία μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης / βελτίωσης του συστήματος ESM/ECM APECS-II των φρεγατών τύπου ΥΔΡΑ στην εταιρεία Argosystems στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Κατά το διάστημα 1992-1994 υπηρέτησε στο Κέντρο Αυτοματοποιήσεως Συστημάτων Μάχης Ναυτικού (ΚΑΣΜΝ) και φοίτησε ως σπουδαστής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ). Το 1994, ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού 2ης Μοίρας ΤΠΚ (ΔΜΤΠΚ 2). Υπηρέτησε στο επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου ως Διευθυντής Γ3 και Γ' Κλάδου και στη συνέχεια επέστρεψε στο ΚΑΣΜΝ ως Υποδιοικητής.

Το Μάιο το 1997 επελέγη, ως Κυβερνήτης, για την παραλαβή της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ από το Ολλανδικό Ναυτικό, θέση στην οποία παρέμεινε περίπου 3 έτη.

Προαγόμενος σε Πλοίαρχο τοποθετήθηκε για δύο έτη, ως Ακόλουθος Άμυνας, στη Χάγη της Ολλανδίας, ενώ το 2002-2004, διατέλεσε Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών στο ΓΕΝ και στη συνέχεια Διοικητής 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ2).

Ως Αρχιπλοίαρχος διετέλεσε για 2 χρόνια Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΝ.

Το Μάιο του 2006 προήχθη στο βαθμό του Υποναύαρχου και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το Μάρτιο του 2007. Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Επιτελείο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής Επικοινωνιών και Πληροφορικής (Ε! Κλάδος).

Την 6 Φεβρουαρίου 2008 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου και την 12 Φεβρουαρίου 2008 παρέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ (μετέπειτα Υπαρχηγός Στρατηγείου ΓΕΕΘΑ).

Στις 17 Φεβρουαρίου 2010 τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού όπου υπηρέτησε έως τις 3 Νοεμβρίου 2011.


Το 2012, διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Σαμαρά



Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο. Πρόσφατα έγινε και παππούς.