Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : "Είναι θέμα Αγάπης όχι Φύλου"

Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα κοινωνικά δικαιώματα των ομάδων, που βιώνουν το ρατσισμό στην καθημερινή τους ζωή, για να οικοδομήσουμε μία κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.
-->



Η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές. Υποστηρίζουμε αταλάντευτα το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να τελούν πολιτικό γάμο και να τεκνοθετούν.

Γιατί η οικογένεια είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου #It_is_about_love