Η Λάρισα γιορτάζει χωρίς τον Ιγνάτιο... η Σαλαμίνα πονά και προσεύχεται

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου λόγω της απουσίας και του σοβαρού προβλήματος υγείας του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου.
Η ασθένεια του σεβασμιότατου Ιγνατίου έχει προκαλέσει συγκίνηση τόσο στον κόσμο της Λάρισα όσο και στον κόσμο της γενέτειράς του Σαλαμίνας.
-->
Ο σεβασμιότατος Λαρίσης και Τυρνάβου αναχωρεί για θεραπεία στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε χθες το kosmoslarissa.gr. Η αναχώρηση γίνεται εσπευσμένα, ίσως και αύριο Τετάρτη, για το Μαϊάμι όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο ειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις ήπατος. Ήδη τον επισκέφτηκε στη Λάρισα ο καθηγητής Ανδρέας Τζάκης ο οποίος προετοιμάζει και την μετάβαση του ιεράρχη στις ΗΠΑ.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, ενώ ακολούθησε περιφορά των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου μέχρι την Κεντρική πλατεία όπου τελέστηκε λιτανεία.
«Να ευχηθούμε ο Θεός να του χαρίσει ακλόνητη και σταθερή υγεία ώστε και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει τα αρχιερατικά του καθήκοντα και να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί σ’ αυτή την Ιερά Μητρόπολη» είπε από την εξέδρα της τελετής στην Κεντρική πλατεία ο Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τους Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, Σταγών κ. Θεόκλητο και Φιλίππων κ. Στέφανο.
Ακολούθησε αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.
Το παρόν στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Κώστας Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας Νίκος Τσιλιμίγκας, ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, Βασίλειος Καραπιπέρης κ.α.