Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών της ΝΔ στην Σαλαμίνα και Β΄ Πειραιάπηγή:salamis-news
-->

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/5/18 14:54

  Προς : Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ , Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη
  Γραμματέα Οργανωτικού κ.Κονταδάκη


  Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από γεγονότα, πρακτικές και συμπεριφορές που έλαβαν χώρα κατά την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στην Β΄Πειραιά, τα οποία κατά την άποψή μας διασύρουν το κόμμα στην τοπική κοινωνία.
  Πέρα από μια σειρά γεγονότα που στην ουσία μεθόδευσαν την μοναδικότητα της υποψηφιότητας του επανεκλεγέντος Προέδρου ΝΟΔΕ Β΄Πειραιά κ.Λιβανού, μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, εκατοντάδες εγγραφές με κοινά στοιχεία επικοινωνίας (ίδιο τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), τα όσα εξελίχτηκαν μετά το τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας θυμίζουν καθεστώτα από χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
  Τα αποτελέσματα από της ΔΗΜΕΦΕ Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Νικαίας-Ρέντη είχαν ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αντιθέτως, η αντίστοιχη διαδικασία στη ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού καθυστέρησε χαρακτηριστικά ώστε να το αποτέλεσμά της να εκδοθεί μετά την παραλαβή του συνόλου των αποτελεσμάτων από τις υπόλοιπες ΔΗΜΕΦΕ, στοιχείο που έχει σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τα αποτελέσματα που αρχικά ήθελε να εκδώσει η ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού εμφάνιζε υποψήφιους που στις υπόλοιπες κάλπες είχαν λάβει ελάχιστες ψήφους, να τυγχάνουν αποδοχής που θύμιζαν ποσοστά της περιόδου Τσαουσέσκου. Το στοιχείο όμως που καθιστούσε την αλλοίωση με αντικειμενικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι το σύνολο του πλήθους των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων υπερέβαινε το σύνολο του επιτρεπτού αριθμού σταυρών προτίμησης ανά κάλπη. Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού εμφάνιζε στην κάλπη για την εκλογή Συνέδρων 760έγκυρα ψηφοδέλτια και σύνολο σταυρών 4.004, ενώ όπως είναι μαθηματικά βέβαιο, το σύνολο των επιτρεπτών σταυρών είναι λιγότεροι από 3.800 (760*5).
  Μετά τις προφανείς αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν των υποψηφίων, η αρμόδια ΝΕΦΕ υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ.Βαφίδη προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση με επανακαταμέτρηση των αποτελεσμάτων της ΔΗΜΕΦΕ Κορυδαλλού όσον αφορά στην εκλογή μελών ΝΟΔΕ και Συνέδρων. Όπως είναι λογικό και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μομφή προς το πρόσωπο και την ακεραιότητα των μελών ΝΟΔΕ, η αξιοπιστία των εκλογών είχε ήδη πληγεί. Αντιθέτως, τα μέλη της ΝΟΔΕ λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο, στο πλαίσιο της ευθύνης τους, προκειμένου να διαχειριστούν μια στρεβλή διαδικασία, με γνώμονα αφενός την ενότητα του στελεχιακού δυναμικού αφετέρου την εκτόνωση της εσωστρέφειας. Τα νέα από αποτελέσματα που προέκυψαν, ήταν εντελώς διαφορετικά προκαλώντας διαφοροποιήσεις στην κατάταξη των υποψηφίων.
  Κι ενώ όλα έμοιαζαν να εξισορροπούν μέσα από αμοιβαίες αμβλύνσεις των εντάσεων, η πολιτευτής κ.Μαλτέζου, η οποία είχε οριστεί ως εκπρόσωπος της υποψηφιότητας του κ.Λιβανού , με δημόσια ανάρτησή της ουσιαστικά κατηγόρησε ως υπαίτιους της εκλογικής νοθείας τα μέλη της ΝΕΦΕ. Κατά το κοινώς λεγόμενο «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»
  Επειδή θέλουμε ακόμη να πιστεύουμε ότι είμαστε ένα κόμμα Αξιών, δηλώνουμε ότι η εκλογική διαδικασία έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και μαζί της αισθανόμαστε όλοι εκτεθειμένοι και υπόλογοι απέναντι στους συναγωνιστές που για άλλη μια φορά γίνονται κοινωνοί παρασκηνιακών συναλλαγών και διαβουλεύσεων. Το κόμμα που οραματιζόμαστε, η παράταξη που ευαγγελίζεται ο Πρόεδρος κ.Κ.Μητσοτάκης απαιτούν διαφανείς διαδικασίας, καθαρές λύσεις κι ενδυνάμωση της επαφής με την κοινωνία. Για όλους αυτούς τους λόγους και για μην μένει καμία σκιά σε κανέναν, θεωρούμε ως μονόδρομο την άμεση επανάληψη της διαδικασίας με τον ίδιο εκλογικό κατάλογο που συμμετείχε στις εκλογές της 13ης Μαίου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και την παραταξιακή μας ευθύνη.

  Με εκτίμηση,
  τα μέλη Ν.Δ Β΄Πειραιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/5/18 16:08

  ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΠΙΣΤΑ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/5/18 19:54

   Εσύ τι είσαι ρε βλάκα;
   Αριστερό φασίστας ή κομμουνιστικό φασίστας ή αναρχικό φασίστας;

   Διαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.