«Προσευχόμαστε γι’ αυτόν…»

Συγκίνηση προκάλεσε στους Λαρισαίους το μήνυμα του Ιγνατίου. Και η απόκριση τους: «Προσευχόμαστε γι’ αυτόν…»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας:

-->
Διαφορετικός ο χθεσινός εορτασμός του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου. Ο λαμπερός ήλιος και η μεγαλοπρέπεια των εκδηλώσεων έρχονταν σε αντίθεση με τη διάθεση των Λαρισαίων που έβλεπαν ότι από τη Θεία Λειτουργία έλειπε ο ποιμενάρχης τους σεβασμιότατος Ιγνάτιος. Απουσία που καθίσταται ακόμη πιο «βαριά» αφού είναι η πρώτη από την ενθρόνισή του που έγινε πριν από 24 χρόνια.
Την αιτία της την αποκάλυψε ο κ. Ιγνάτιος με μήνυμά του  πως «σε λίγες μέρες ταξιδεύω σε μέρη άγνωστα χάριν της υγείας μου για να υποβληθώ σε μεταμόσχευσι ήπατος…». Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλης ανέβαινε στον λόφο του ναού με ένα βάρος στην καρδιά του και τη μελαγχολία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Η παράκληση του σεβασμιότατου οι Λαρισαίοι να προσευχηθούν γι’ αυτόν. Η «Ε» συνομίλησε με συμπολίτες και τους ζήτησε να εκφράσουν τα αισθήματα και τις ευχές τους στον μητροπολίτη που βρίσκεται «στο κρεβάτι του πόνου», και εν είδει τηλεβόα τα λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης να ακουστούν μέχρι τις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι περισσότεροι που ρωτήσαμε ανταποκρίθηκαν με συγκίνηση:

«Ο Ιγνάτιος ήρθε σε μια ταραγμένη εποχή στα εκκλησιαστικά πράγματα της Λάρισας, όμως με τον πράο και μειλίχιο χαρακτήρα του κατάφερε να ενώσει, να κατευνάσει τα πάθη και να αμβλύνει τις αντιθέσεις. Εύχομαι εκ βάθους καρδίας η Παναγία να πρεσβεύει για την ανάρρωσή του» λέει ο κ. Ζήσης.

«Ο δέσποτας να γυρίσει γρήγορα κοντά μας, προσευχόμαστε γι’ αυτόν» αναφέρει ο κ. Μάκης, ενώ η κ. Ελένη συμπλήρωνε: «Να έχει καλή επιτυχία στην επέμβαση που θα κάνει, Θεός να βάλει το χέρι Του και να επιστρέψει υγιής ο μητροπολίτης μας». «Ξέραμε ότι ήταν άρρωστος, αλλά σήμερα μάθαμε από τι ακριβώς πάσχει. Καλά να πάει η επέμβαση, να έχει επιτυχία, γιατί άφησε και θα συνεχίσει να αφήνει έργο. Τον αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή, και αποδείχθηκε πολύ καλός ποιμενάρχης. Πολύς κόσμος παραξενεύτηκε γιατί έλειπε από τον χθεσινό εσπερινό, αλλά σήμερα μάθαμε από την εφημερίδα τον λόγο της απουσίας. Προσευχόμαστε για αυτόν να γυρίσει γρήγορα κοντά μας. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά και μόνο καλά λόγια έχω να πω» επισήμαναν οι κ. Παναγιώτης και Ζήσης.

* Ο  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που παρευρέθηκε χθες στον εορτασμό του Πολιούχου, μιλώντας στην «Ε» επισήμανε για τον ποιμενάρχη της Λάρισας ότι «δεν τον γνώριζα πολύ καλά, αλλά μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Διαπίστωσα ότι ο κόσμος τον αγαπάει. Όταν είδα ότι έλειπε από τον εσπερινό, συζήτησα τον λόγο της απουσίας και απ’ όλους εξέλαβα την αγάπη τους. Σήμερα δε που είδα στην εφημερίδα το μήνυμά του προς το ποίμνιο κατάλαβα ότι δεν είναι άνθρωπος παλιάς κοπής – όπως τότε που έκρυβαν τα προβλήματα υγείας- αλλά είναι σύγχρονος, της εποχής του. Είναι στα χέρια του Θεού και του εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα στο ποίμνιό του».

*  Ευχές για την ταχεία ανάρρωση του σεβασμιότατου κ. Ιγνατίου έκανε κι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Βασίλης Κόκκαλης. Ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Υπουργείο δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Λαρίσης. Έτσι σε μήνυμά του εύχεται: «Ο Άγιος της πόλης να προστατεύσει τον ποιμενάρχη μας, σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο στην περιπέτεια της υγείας του ώστε όλα να πάνε καλά και να επιστρέψει ταχέως στα αρχιερατικά του καθήκοντα και στον κλήρο του, που τόσο αγαπά. Η θετική σκέψη όλων μας, ας τον συντροφεύουν στο ταξίδι του στην Αμερική».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ