Ρέστη Σαλαμίνας: Έπεσε τόσο νερό, που μείναμε από νερό

του Όθωνα Κυπριωτάκη

Αγαπητοί φίλοι,
Ενημερώνουμε ότι από το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 έχει διακοπεί η παροχή νερού στην περιοχή Ρέστη, ακόμη και στα χαμηλά σημεία.


Κανένα τηλέφωνο της Υπηρεσίας Βλαβών Ύδρευσης του Δήμου Σαλαμίνος δεν απαντούσε για παροχή πληροφοριών. Τελικά, σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, απάντησε ένας υπάλληλος του τμήματος Βλαβών (τηλ 2132027305) και ενημέρωσε ότι υπάρχει ζημιά στον κεντρικό αγωγό, που αναμένεται να επισκευασθεί έως το μεσημέρι.


-->
Σε ερώτημά μας γιατί δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα, μας είπε ότι Σάββατα-Κυριακές και αργίες πρέπει να απευθυνόμαστε όχι στο Δήμο, αλλά στην Αστυνομία ή τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής μας, στους οποίους έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες.

Παρακαλούμε, λοιπόν, την Αστυνομία και τους συλλόγους να αναλάβουν επιτέλους τα καθήκοντά τους και να υποκαταστήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες. Θα χαρούμε να τους δούμε να σκάβουν και να αποκαθιστούν τις ζημιές για τις οποίες ο Δήμος μας δεν είναι ικανός ούτε να μας ενημερώνει, ιδίως εάν "αναπαύεται εν ειρήνη", όπως συνέβη χθες.


Σε άλλους δήμους της περιφέρειας Νήσων, ανεξάρτητα από την ποιότητα του Δημάρχου, υπάρχει τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για όλα τα θέματα. Σκεφθείτε, ο μη γένοιτο, να είχαμε χειρότερη κατάσταση από τη χθεσινή καταιγίδα. Έπεσε τόσο νερό, που μείναμε από νερό.




  • Στις 12.00 συνεργείο του Δήμου εργαζόταν επί της Αγίου Νικολάου κοντά στην ταβέρνα Μπακοθανάση. Εάν είναι η ζημιά, που προκάλεσε τη διακοπή, δεν είναι καινούργια, αλλά η διαρροή στην περιοχή υπήρχε από πολλών ημερών, άρα δεν έπρεπε να φθάσει η Κυριακή για να γίνει διακοπή, ούτε να περιμένουμε την πρώτη εργάσιμη για να ξεκινήσουμε τις επισκευές.

  • Η ύδρευση αποκαταστάθηκε σήμερα στις 13.10.