Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

ΟΧΙ ΟΣΤΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ!!! OΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 3.30 ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από το facebook του Δημ. Συμβούλου κ Μάνου Δερτούζου
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΣΤΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ.
Η φασιστική και ανιστόρητη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να επιτρέψει δημιουργία μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο, ξεσηκώνει για μία ακόμη φορά τον λαό της Σαλαμίνας.


Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας και της Περιφέρειας Αττικής, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης κ. Κοκκινάκης νομίζοντας ότι βρίσκεται στην εποχή της δικτακτορίας, αγνόησε τον λαό της Σαλαμίνας και θέλει να μετατρέψει τον ωραιότερο κολπίσκο του νησιού σε οστρακοκαλλιέργεια.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ κ. ΚΟΚΚΚΙΝΑΚΗ!!!

Τεράστιες οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και της Αντιπεριφέρειας Νήσων που έμαθαν την απόφαση από την δική μας ανάρτηση και το δελτίο τύπου του Γιάννη Τσαβαρή όπως επίσημα τοποθετήθηκαν!!!!

Πρέπει ο κ. Χατζηπέρος όταν λέει ότι συμπαραστέκεται στο πρόβλημα να το δείξει έμπρακτα. Περιμένουμε την δυναμική αλλά και ουσιαστική αντίδρασή του. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης θίγει βάναυσα και τον ίδιο και την κα Δούρου.

Πέρα από την κινητοποίηση του κόσμου και την μεγάλη του παρουσία , θα πρέπει επίσης ο Δήμος Σαλαμίνας την προσφυγή που θα κάνει στην απόφαση της Αποκεντρωμένης , να την θωρακίσει με τον καλύτερο τρόπο για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε ένα παρόμοιο θέμα μέγιστης σημασίας για το μέλλον το νησιού, δεν επιτρέπεται κα Δήμαρχε να λέτε ότι ο Δήμος δεν έχει 3 ή4 χιλιάδες Ευρώ. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε κα Δήμαρχε ότι , η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού μπορεί να ξεπερνά τα όρια της Νομιμότητας όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Αρκεί να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή ο κύνδυνος είναι πράγματι τεράστιος για το νησί!!

15 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/5/18 00:50

  Ρε λασπολόγε Δερτούζο, γιατί δεν γράφεις τι είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο η για τα 3 ή 4 χιλιάδες ευρώ; Εκεί ήσουν, δεν άκουσες ή κάνεις τον κουφό;
  Η Δήμαρχος λοιπόν είπε ότι επειδή δεν υπάρχει κωδικός στον π/υ και είναι σίγουρο ότι η Επίτροπος δεν θα εγκρίνει τη δαπάνη αυτή, πρότεινε το κάστος να καλυφθεί από προσωπική συνεισφορά όλων των υποψήφιων δημάρχων με πρώτη την ίδια. Και τότε σσσσσσσσσσσσ πέσανε οι μάσκες και επικράτησε μούγκα. Κανείς δεν απάντησε, άλλοι έσκυψαν το κεφάλι κι ο νεοφώτιστος έγινε ..... Λούης. Από λόγια να φαν κι οι κότες, από πράξεις μηδέν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/5/18 08:51

   Δήμαρχος Σαλαμίνας, Ο άρχων του τόπου, ζητάει βοήθεια ως ζητιάνα γιατί δεν έχει λεφτά! πόσα; 3.000€
   τα Χριστούγεννα η ζητιάνα πέταγε σε δημοσιογράφο 6.500€ για παιδικές εκδηλώσεις και μετά από 2 μήνες πέταγε 15.000€ για γραφική ύλη της υπηρεσίας Νερού του δήμου που έδωσε στην ΕΥΔΑΠ.

   Νομίζεται ότι ζητώντας λεφτά από τους υποψηφίους φεύγουν οι ευθύνες από πάνω σας.

   Κόψε ξέρεις τί, και βρες λεφτά γιατί τα όστρακα θα σε φάνε.

   Πήγαινε στα φανάρια να πλένεις τζάμια, πήγαινε να δουλέψεις στον εργολάβο που θα στρώσει τους 2 δρόμους με λεφτά της περιφέρειας, πήγαινε στο Μητροπολίτη.

   Το πρόβλημα είναι δικό σου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/18 09:39

   Δεν πειράζει να μην πληρωθεί ένα μήνα η η μαμα σου που παίρνει 5 χιλιάρικα το μήνα και να πληρώσει το μελετητή. Και εμείς ολοι για αυτήν πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη όσο και τη ΔΕΗ. Καιρός να δώσει κάτι. Όχι μόνο να παίρνει η άχρηστη.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/18 11:00

   απο αυτο τον μηνα δεν θα παιρνει ολο το μισθο η ρουλα 09,39 θα τα μοιραζεται με τους αλλους υποψηφιους που τους ζητησε να τσονταρουν στη μελετη,οχι τα δικα τους δικα της και τα δικα της παλι δικα της ,δικαια πραγματα

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος3/5/18 18:38

   ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛ,ΥΠΗΡΧΕ ΚΩΔΙΚΟΣ ΡΕ ΣΚΟΥΜΠΑΦΙ ΚΑΣΙΔΙ

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος3/5/18 08:11

  Καπετανάκη έκανες διαγραφή από το Πασοκ για να είσαι υποψήφιος στη ΝΔ
  Γιατί τελευταία φορά εσωκομματικές 2016 ψηφισες Φώφη Λοβέρδο ΠΑΣΟΚ σε έγραψαν και οι εφημεριδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/5/18 08:17

  Καπετανάκη μην αρχίσεις τις απειλές για άλλους να μας πεις για εσένα και το Πασοκ που ψήφισες 2016 εσωκομματικες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος3/5/18 08:52

  Πάλι ψεύδεσαι κυρία Ρούλα.
  Η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την οστρακοκαλλιέργεια στην Ψιλή Άμμοπου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ με Κ.Α.Δ.Α. 62708, κοινοποιήθηκε και στο Περιφεριακό Συμβούλιο Αττικής οδός Λ. Συγγρού 15-17.
  Θα έπρεπε επομένως η Περιφέρεια να είχε ενημερώσει το Δήμο και να μην περιμένει από τον κ. Δερτούζο να μάθει τι πρόκειται να συμβεί.
  Θα έπρεπε και ο Δήμος να ψάχνει από μόνος του όπως ψάχνουν οι κάτοικοι, αφού οι αποφάσεις αναρτώνται.
  Σιγά που σας ένοιαξε.
  Σιγά που σας ένοιαξαν οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και οι δεκαετείς παρατάσεις λειτουργίας που πήραν τα ιχθυοτροφεία επί δημαρχίας σας.
  Πώς αντιδράσατε κυρία Ρούλα, ποιες προσφυγές κάνατε;
  Το απόλυτο μηδέν.
  Τα ίδιο ακριβώς κάνετε για τις εγκληματικές επεκτάσεις του Σπανόπουλου,και όσων ζήτησαν εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων στους αρχαιολογικούς χώρους.
  Το ίδιο ακριβώς κάνετε για όσους λειτουργούν παράνομα σε αρχαιολογικούς χώρους.
  Η ανομία δεν έχει τέλος κυρία Ρούλα.
  Γ. Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος3/5/18 08:57

  Για να μάθετε ποιοι άσχετοι διοικούν το Δήμο πρέπει να ξέρετε ότι ο κύριος Φασουλής κατά παραγγελία προφανώς της Δημάρχου, αρνήθηκε να χαρακτηριστεί η Ψιλή Άμμος σαν πολυσύχναστη παραλία με σκοπό να ενταχθεί στις λουτρικές εγκαταστάσεις κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 23/2000 (ΦΕΚ 18Α). Με βάση τον χαρακτηρισμό αυτό, γλυτώνει η Ψιλή Άμμος από τους επίδοξους βιαστές της. Ευτυχώς ο κύριος Φασουλής μειοψήφισε γιατί υπερίσχυσαν οι ψήφοι του Λιμενάρχη κ. Φαλτσέτα και της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Τουτουντζή.
  Ελπίζω να χρησιμοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο, το οποίο αρνήθηκαν για τους δικούς τους λόγους.
  Η απόφαση πάρθηκε Φεβρουάριο του 2018.
  Γ. Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/5/18 09:14

   Γιωργακη εκθιαζεις την περιφερειακη συμβουλο ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ η οποια ειναι υπευθυνη ΑΛΙΕΙΑΣ της περιφερειας και επρεπε ΠΡΩΤΗ να μας ειδοποιησει? ρε μας δουλευεις?εσυ ποσο ασχετος εισαι με το θεμα τελικα?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/18 10:44

   Εσείς φροντίστε να μην λέτε ψέμματα, τουλάχιστον όταν μιλάτε δημόσια εξ ονόματος της Δημάρχου. Η ανικανότητα μπορεί να συγχωρεθεί, τόσα ξέρετε, τόσα κάνετε, το ψέμα όμως υποκρύπτει δόλο και τότε πάμε αλλού.
   Μάθε ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για κάθε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ότι πρέπει να ευγνωμονείτε τον Λιμενάρχη και την κ. Τουτουτζή που φρόντισαν να χαρακτηριστεί η Ψιλή Άμμος πολυσύχναστη πλαζ.
   Το ίδιο έγινε και με άλλες πλαζ στο Αιάντειο και την Ηλιακτή που και εκεί είπατε Όχι.
   Αρκούν πέντε λεπτά την ημέρα να επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και να βλέπεις αν κάποια απόφαση σε αφορά. Χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά αλλά και ενδιαφέρον το οποίο απ' ότι φαίνεται δεν διαθέτετε.
   Εξήγησέ μας ποιες προσφυγές κάνατε στις δεκαετείς εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων που πήραν τα ιχθυοτροφεία στη θητεία σας, τις νομιμοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών που έκαναν στη στεριά, τις επεκτάσεις στη θάλασσα και την αύξηση του τονάζ. Καμία απολύτως.
   Εξήγησέ μας ποια προσφυγή κάνατε στις εγκληματικές επεκτάσεις του Σπανόπουλου και τη λειτουργία ρυπογόνων μονάδων κατά παράβαση κάθε έννοιας νόμου στους αρχαιολογικούς χώρους. Τίποτα απολύτως.
   Θα μπορούσα να συνεχίσω με πλήθος άλλα εξώφθαλμα παραδείγματα αλλά θα ξεφεύγαμε πολύ..
   Τα καθαρά χέρια έγιναν καθαρά ψεύδη και καθαρή ανοχή στην ακραία παρανομία.
   !!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/18 16:10

   Γιωργάκη, οι πολυσύχναστες παραλίες είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο ούτε λαμβάνονται υπόψη από το Χωροταξικό. Λες πράγματα που είναι αυτονόητα. Και βέβαια η Αποκεντρωμένη δεν ενημερώνει την κυρία, ενημερώνει όμως το Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο η κυρία είναι μέλος και μάλιστα της πλειοψηφούσας παράταξης. Κι όταν ένα έγγραφο πηγαίνει στον Πρόεδρο, αυτός το διαβιβάζει στα αρμόδια όργανα της Διοίκησης της Περιφέρειας μεταξύ των οποίων είναι και η Τουτουτζή ως εντεταλμένη αρμόδια για την ΑΛΙΕΙΑ. Αν δεν το ήξερε αυτή, τότε από ποιόν περιμένεις να το ξέρει; Αν δεν μπεί αυτή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, από ποιόν περιμένεις να μπεί; Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις είναι όλα μπούρδες. Κανένα ιχθυοτροφείο επί θητείας Νάννου δεν πήρε έγκριση περιβ/κων όρων. Η μόνη έγκριση που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη ήταν στο Πυριακόνι το 2015 και αμέσως ακυρώθηκε με προσφυγή της Δημάρχου. Όταν κάτι γίνεται νόμιμα πρέπει να είσαι βλάκας για να κάνεις προσφυγή. Κι εσύ ρε φίλε αφού τα βλέπεις όλα παράνομα γιατί δεν κάνεις προσφυγή, μόνο κάθεσαι μέρα νύχτα πίσω από ένα πληκτρολόγιο και λες όλα τα ψέματα του κόσμου; Έχεις καταντήσει γραφικός το ξέρεις; Χειρότερος από το γιακαμό !! Αντε, πες μου τώρα ότι είμαι ο μιχαλοταμτάκος ή ο μιχαλομηνάκος, ένας έξυπνος τρόπος για να δραπετεύεις όταν στριμώχνεσαι. Γνωστό το κόλπο.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/18 01:08

   Η Ρουλίτσα σήμερα είπε για την Ψιλή Άμμο ότι είναι πολυσύχναστη παραλία, ενώ έδωσε εντολή στο Φασουλή να πει όχι όταν ο λιμενάρχης και η Τουτουτζή ψήφιζαν ναι. Μα τόσο άχρηστοι;
   Ψεύδεσαι και πάλι όταν λες ότι η Τουτουντζή ενημερώθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο. Αντί να την ευχαριστήσετε που χαρακτήρισε την παραλία πολυσύχναστη πλαζ τη βρίζετε, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από νάνους, στην ψυχή και στο μυαλό.
   Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε πέντε λεπτά να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του δήμου γιατί το μυαλό σας είναι αλλού. Ξέρεις, μίζες, νταμάρια, σκουπίδια, απ' ευθείας αναθέσεις, κλπ.
   Ποια προσφυγή ρε τρόμπα, πιο Πυργιακόνι, ποια ακύρωση;

   29.1.2015. Θέση Πυργιακόνι. Χωρική επέκταση, αύξηση παραγωγής, χερσαίες εγκαταστάσεις, ίδρυση μονάδας ιχθυοτροφών, ιχθυογεννητικού σταθμού κλπ.
   2.3.2016. Πυργιακόνι δεκαετής παράταση λειτουργίας κλπ.
   30.3.2017. Θέση Βαθύ. Δεκαετής παράταση λειτουργίας.
   19.4.2016. Θέση Λαμπρανό. Δεκαετής παράταση λειτουργίας.

   Να μην πούμε για τα ναυπηγεία, το νταμάρι, το σπανόπουλο, και όλους τους παράνομους που ενώ τους ξορκίζατε γίνατε συνεταιράκια.
   Βρώμα, μπόχα και δυσωδία.
   Ψάχνω να βρω κάποια αλήθεια αλλά χάνω το χρόνο μου.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος3/5/18 10:56

  ΕΙΝΑ ΑΡΑΓΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝΕ ΕΤΣΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.44;ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. σταματηστε τα πολιτικα σας παιχνιδια και γινεται ανθρωποι μπας και αποφυγουμε την υποβαθμιση ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.