Οι δραστηριότητες της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος για τον Ιούνιο 2018


 

Η  Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας ) πραγματοποίησε κατά Μήνα Ιούνιο  τις κάτωθι  Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες.

-->

  1. Στις 2 Ιουνίου ύστερα από Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού διοργανώθηκε Αστροπαρατήρηση στο προαύλιο του Σχολείου δίνοντας την δυνατότητα σε πολλά παιδιά να δουν για πρώτη φορά από Τηλεσκόπιο τον Δία και τους Δορυφόρους του.
  2. Στις 9 Ιουνίου το Παράρτημα μας επισκέφθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στον Λόφο Νυμφών , ξεναγήθηκε στους χώρους του Αστεροσκοπείου και ακλούθησε παρατήρηση από το Ιστορικό τηλεσκόπιο << Δωρίδη >>.
  3. Στις 12 Ιουνίου το Παράρτημα μας παρευρέθηκε στην Γιορτή για το κλείσιμο της Σχολικής Χρονιάς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας προσφέροντας  τα Τηλεσκόπια των Μελών του για Παρατήρηση του πλανήτη Δία.. Η Σχολική Εορτή ήταν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα λόγου και εικόνας με τίτλο<<   Ένα παιδί μετράει τα Άστρα >> αναφερόμενο στα επιτεύγματα της Διαστημικής Εποχής πλαισιωμένο από Μουσική ,Τραγούδι και Χορό. Την επιμέλεια – σκηνοθεσία του δρώμενου είχε η Δασκάλα του Σχολείου κα Αλεξάνδρα – Παναγιώτα Φράττη (Μέλος του Παρατήματος μας) την οποία και συγχαίρουμε θερμά.



Ευχαριστούμε την κα Νίκη Τσιούνη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  του 6ου Δημ. Σχολείου Κορυδαλλού για την Πρόσκληση και την ενθουσιώδη υποδοχή.
Ευχαριστούμε τους Αστροφυσικούς Δημήτρη Τσιμπίδα και Αχιλλέα Στράντζαλη για την  ξενάγηση στους χώρους του Αστεροσκοπείου και την υπομονή τους να απαντούν στις ερωτήσεις μας.





Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του 5ου Δημ. Σχολείου Σαλαμίνας κα Κατερίνα Μπούτση για την Πρόσκληση στην Εορτή του Σχολείου.
Ευχαριστούμε το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> για τα όμορφα Posters που δωρίσαμε στα παιδιά .
Τέλος Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε το έργο μας .
Σας περιμένουμε και στις επόμενες Θερινές Δραστηριότητες μας.


                                            Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                              ΙΣ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ