Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

"Το Φιόρο του Λεβάντε" από τη Β' Τάξη του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. 
στην αίθουσα Δ. Μπόγρη Δημαρχείου Σαλαμίνας

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος19/6/18 01:29

  Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες διαλόγων που είτε δημοσιεύονται και διαβάζονται από τους πολίτες είτε άλλοι σε ανοιχτή ακρόαση και σε δημόσια θέα το βλέπουν ζωντανά, oι οποίοι φυσικά είναι και οι «προνομιούχοι»
  Ο κατήφορος στο Δημαρχείο είναι τόσο μεγάλος που η καταστροφή πλέον έχει επέλθει. Το ποινικό αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου, αφού ναι μεν οι «στημένες «βιντεοσκοπήσεις και μαγνητοφωνήσεις» για απλά ποινικά αδικήματα δεν νομιμοποιούνται να είναι στοιχεία της δικογραφίας, αλλά σε περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ασφαλώς ο Εισαγγελέας τα λαμβάνει υπ όψιν του. Αυτός είναι ο λόγος που σε μία ποινική δικογραφία δημοσιοποιούνται ακόμη μέσων τηλεοράσεων οι διάλογοι των κατηγορουμένων.
  Πέρα από την Εισαγγελική παρέμβαση η οποία θεωρείται δεδομένη που μπορεί να είναι και αυτεπάγγελτη μετά από όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που πρέπει κάποιος να αναλύσει.
  Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Δήμου όπου σύζυγος Δημάρχου από την πρώτη μέρα της Δημοτικής Αρχής επέβαλε την αυταρχική παρουσία του, όχι μόνο δίπλα στην συζυγό του δηλαδή στο γραφείο της Δημάρχου, στην λήψη των αποφάσεων του Δήμου, αλλά γυρνώντας από γραφείο σε γραφείο των υπαλλήλων του Δήμου από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την Διοίκηση του Δήμου και επέβαλε την παρουσία του με κάθε τρόπο. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στην προκλητική συμπεριφορά του και τους εκβιασμούς του. Δυστυχώς πιέσεις δέχτηκαν και μέλη της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου που θα έπρεπε από την πρώτη μέρα να τον είχαν απομακρύνει και να μην συνδιαλέγονται μαζί του. Ειδικά από την Νομική υπηρεσία οι πολίτες της Σαλαμίνας το απαιτούσαν. Εάν εκείνοι τον έβαζαν στην θέση του από την αρχή , ίσως σήμερα να μη φθάναμε σε αυτές τις καταστάσεις.
  Η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και το περιβόητο ΜΟΚΟ σε εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, βρίζοντας με χυδαίο τρόπο απέδειξε από την αρχή ότι ήθελε να γίνει ο αυταρχικός ηγεμόνας και να επιβάλει την παρουσία του.
  Πολλές οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που δεχόντουσταν πιέσεις και θα μπορούσε να εξιστορήσει κανείς τώρα πλέον που τα στόματα ανοίγουν.
  Δεν είναι όμως μόνο αυτά.
  Αυτός ο άνθρωπος αντικατέστησε πλήρως την Δήμαρχο που ήταν όλη αυτήν την τετραετία Δήμαρχος μόνο στους τύπους.
  Κατόρθωσε μετά από στημένες κατηγορίες σε πολιτικό του αντίπαλο να στείλει υπάλληλο του Δήμου κατηγορούμενο ως ψευδομάρτυρα,
  Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας , στον πρώτο χρόνο μάλιστα της Δημοτικής αρχής , δείχνουν τον τρόπο συμπεριφοράς του και την φρασεολογία που χρησιμοποιεί , που δεν συναντάς στα πιο χαμηλά «πεζοδρόμια» της πιάτσας.
  Δεν διστάζει να βρίζει χυδαία μέσα από τους διαλόγους και να εκθέτει τους υπαλλήλους του Δήμου με τον χειρότερο τρόπο που δυστυχώς και αυτοί κινδυνεύουν με διώξεις ενώ την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύει στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του.
  Δεν διστάζει να πιέζει υπαλλήλους να προβούν σε παράνομες πράξεις και συνδιαλαγές, ενώ ο ίδιος με πολύ ψυχραιμία παίρνει τα χρήματα και είναι αυτός που διαπραγματεύεται πόσα περισσότερα χρήματα θα πρέπει να παίρνει.
  Το μεγάλο ερώτημα είναι: Αυτός ο άνθρωπος εξακολουθεί και πηγαίνει στο Δημαρχείο;
  Μετά από όσα διαβάσαμε ή ακούσθηκαν η Δήμαρχος δεν αισθάνεται την ανάγκη να παραιτηθεί; Η Κούλουρη όλη παρακολουθεί άναυδη τις τελευταίες εξελίξεις και θεωρεί όλους συνυπεύθυνους όσο δεν διαχωρίζουν την θέση τους.

  Παλούκια 19-6-2018

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος19/6/18 06:50

  Υπογραφή: Γ.ΤΡΑΒΑΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος19/6/18 08:07

  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΟΤΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος19/6/18 08:27

  Ρε τσάβες, δεν μπορώ να μη παραδεχθώ ότι το κείμενο είναι καλογραμμένο αλλά δεν μασάμε από έναν που έχει στη πλάτη του σωρεία από βαριές καταδίκες για σοβαρά ποινικά αδικήματα οι οποίες δεν ανατρέπονται. Και να θέλουν οι δικαστές να σε αθωώσουν στο Εφετείο δεν μπορούν, διότι οι κατηγορίες δεν βασίζονται σε μαρτυρίες που ενίοτε είναι και ψευδείς, αλλά εδράζονται σε επίσημα έγγραφα του Δήμου που εσύ ο ίδιος συνέταξες και υπέγραψες ερήμην των πάντων (γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια όλες τις υπηρεσίες του Δήμου ακόμη και τη Νομική Υπηρεσία) εν γνώσει σου ότι ζημιώνεται ο Δήμος προκειμένου να ωφεληθούν ορισμένοι φίλοι σου. Και μη μου πεις χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα γιατί θα πηδήξω από το παράθυρο. Αλλά κι εγώ να το έλεγα, δυστυχώς για σένα δεν στο είπαν οι δικαστές που σε καταδίκασαν για απιστία που σημαίνει κλοπή του Δήμου προς όφελος δικό σου και τρίτων. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  Υπόθεση Flamingo: 2 χρόνια φυλάκιση για τετελεσμένη απιστία + 1 χρόνο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με 3ετή αναστολή, λόγω μη ύπαρξης εισέτι άλλης αμετάκλητης απόφασης, διαφορετικά θα πήγαινες κατ΄ ευθεία για Κορυδαλλό.
  Υπόθεση Διαταγής Πληρωμής (Αγ.Ι.Θεολόγος): 1,5 χρόνο φυλάκιση για απάτη επί δικαστηρίω + 8 μήνες φυλάκιση για απιστία, κατά συγχώνευση 1 χρόνο και 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για τους ίδιους πιο πάνω λόγους.
  Υπόθεση κινητών τηλεφώνων: Ηδη παραπέμφηκες με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα Εφετών για Κακούργημα στο Συμβούλιο Εφετών για έκδοση Βουλεύματος. Ξέρεις πολύ καλά ότι η καταδίκη σου είναι σίγουρη και μάλιστα πολύ γρήγορα και με τουλάχιστον άλλα 5 χρόνια στη πλάτη. Εκτός κι αν σε σώσει η φίλη σου η Ηγουμένη με τις ολονυκτίες της.
  Από πίσω έρχονται και οι άλλες δίκες που είναι φωτιά για σένα, γιαυτό τη μία αρρωσταίνεις ξαφνικά και μπαίνεις στυο Γενικό Νοσοκομείο και την άλλη στο Κέντρο Υγείας των Μεγάρων. Έλα ντε που οι δικαστές δεν τρων κουτόχορτο και οι αναβολές που σου δίνουν είναι για 1-2 μήνες; Ήδη σε 10 ημέρες από σήμερα είναι πιο πολύ από σίγουρο ότι θα φας τουλάχιστον 1 χρόνο στη πλάτη.
  Εσύ λοιπόν ο κατάδικος, που ο Al Capone ωχριά μπροστά σου, έχεις το θράσος να δίνεις οδηγίες τοις ναυτιλομένοις;
  Λυπάμαι κε τσάβες αλλά δεν θα … πάρουμε. Κοίτα να πουλήσεις το …. εμπόρευμα σου σε αυτούς που τρώνε κουτόχορτο, και ευτυχώς για σένα και το εμπόρευμα σου υπάρχουν κάτι απομεινάρια ακόμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος19/6/18 08:43

  ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΦΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΚΟΜΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ;

  9-7-15, 12:40:51

  Γιάννης: Εδώ είναι τα παραπάνω, τα οποία είναι αυτά που σούδωσα εκεί. Τα οποία έχω βάλει παραπάνω, εντάξει; Είναι εδώ, κοίταξέ τα ένα-ένα, δεν έχει μπει τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω για νάμαστε καθαροί και ωραίοι. Θα στα δώσουνε κι αυτοί γιατί τάχουνε κάτω και τάχουνε μαζέψει. Είναι οι αποδείξεις εδώ του Χατζή...
  Μηνάς: (κοιτάει τα χαρτιά)... Μάλιστα.
  Γιάννης: Όλα αυτά τα παραπάνω πούχουνε μπει είναι στο χαρτί που σου δίνω, για να τα δικαιολογήσεις. Όμως... όμως, πρόσεξε τι θα σου πω. Εάν αυτό το χαρτί κυκλοφορήσει, ο οδηγός πούχω βάλει παραπάνω, θα με στήσει εμένα, το Γκλίστη και εσάς, στον τοίχο.
  Μηνάς: Για ποιο λες.
  Γιάννης: Ο κάθε οδηγός, πούχω βάλει παραπάνω, έχω υπογράψει εγώ κι ο Γκλίστης, έπρεπε να βάλω παραπάνω.
  Γιάννης: Το τελευταίο που θα σου πω είναι το εξής. Είχαμε ένα υπόλοιπο δεκαεφτά χιλιάδες λάδια, τα οποία αυτά θα χανόντουσαν, τόκοψα το τιμολόγιο, θα τα πάρετε εσείς αυτά όταν πληρωθώ, θα μου δώσεις μόνο το ΦΠΑ, τόχουμε ξανασυζητήσει, εντάξει; Είναι δεκαεφτά χιλιάδες ογδόντα έξι, τόχουνε το τιμολόγιο κάτω, μη δημιουργήσεις κανένα πρόβλημα, γιατί αυτά είναι για σας.
  Στέλιος: Τόπα σήμερα στη Δήμαρχο.
  Γιάννης: Το ξέρει η Δήμαρχος, χθες τόκοψα να μην πάνε χαμένα τα λεφτά. Τώρα, εάν νομίζεις ότι δε θέλεις, παίρνω το τιμολόγιο πίσω και το ακυρώνω κατά σήμερα, κατά αύριο, δεν έχω πρόβλημα. Εντάξει; Τόκοψα, το υπογράψανε η επιτροπή και είναι όλα έτοιμα, είναι για σας εκτός ΦΠΑ, είναι δεκαεφτά χιλιάδες.
  ...
  Μηνάς: Αυτά που λες εδώ χίλια ευρώ για τη Δήμαρχο πού τα δίνεις;
  Γιάννης: Στη Δήμαρχο.
  Μηνάς: Στη Δήμαρχο; Πηγαίνεις εσύ και τα δίνεις;
  Γιάννης: Ναι.
  Στέλιος: Εγώ.
  Μηνάς: Εσύ;
  Στέλιος: Εγώ.
  Μηνάς: Εσύ;
  Στέλιος: Εγώ.
  Γιάννης: Θέλεις να σου πω πόσα έχει πάρει η Δήμαρχος, να στα πω;
  Μηνάς: Ναι.
  Στέλιος: Κάθεστε;
  Γιάννης: Λοιπόν, εικοσιπέντε ογδόου. Δε θέλω τώρα να μπω στη μέση,
  Μηνάς: Όχι, δε θα μπεις στη μέση.
  Γιάννης: Δύο χιλιάδες εφτακόσα,
  τριάντα τετάρτου χίλια,
  εικοσιεφτά πέμπτου πεντακόσα,
  τριάντα πέμπτου χίλια,
  τέσσερις έκτου πεντακόσα,
  δεκαέξι έκτου χίλια πεντακόσα.
  Μηνάς: Δηλαδή σύνολο πόσα είναι;
  Γιάννης: Εφτά τρακόσα.
  Μηνάς: Έ..
  Γιάννης: Εφτά τρακόσα.
  Μηνάς: Και τάχεις δώσει εσύ στο χέρι της Δημάρχου;
  Στέλιος: Τα περισσότερα ναι, είναι μερικά που ήρθε η Ανθούλα και τα πήρε, μια δυο φορές τα έχει δώσει η Ανθούλα.
  Στέλιος: Τώρα τι κάνουμε.
  Μηνάς: Τώρα θα υπογράψουμε τη σύμβαση.

  Συνεχίζεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος19/6/18 10:12

  KOYIZ: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΣΕ ***** ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ***** ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (επανερχομαστε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.