ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!


Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών βίαιου κοινωνικού ρατσισμού, σωματικού και λεκτικού, σε βάρος όχι μόνο κατά αγωνιστών του ταξικού κινήματος, αλλά και μεταναστών, πολιτών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, παιδιών με ειδικές ανάγκες, και, γενικότερα, ανθρώπων που ανήκουν σε όλο το φάσμα του «άλλου», του «διαφορετικού» και του «ξένου», όπως το ορίζει η φασιστική ιδεολογία και πρακτική.
-->



Ως ενεργοί πολίτες θεωρούμε πρόκληση το γεγονός ότι παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική και εγκληματική της δράση, παρά το γεγονός ότι η ίδια η Βουλή τους έχει κόψει τη χρηματοδότηση κι η απομόνωση τους από όλη την κοινωνία τους έχει φτάσει σε σημείο να κλείσουν τα γραφεία τους ανά την Ελλάδα, στο νησί μας εξακολουθούν ακόμα να εμφανίζονται ως πολιτικό κόμμα ακόμα και σε επίσημες εκδηλώσεις. Θεωρούμε ότι χρειάζεται και στη Σαλαμίνα να αναπτυχθεί μία ενωτική αντιφασιστική δράση προκειμένου να τους στείλουμε στους υπονόμους της ιστορίας.

Πιστεύοντας ότι δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες της Σαλαμίνας σε εκδήλωση προβληματισμού, συζήτησης, αλλά και διαμαρτυρίας για το φασισμό στη Σαλαμίνα, που, προέρχεται από την υπόδικη εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Καλούμε σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση τη Δευτέρα 18 Ιούνη 2018 κι ώρα 19.30 στην αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη» του Δημαρχείου Σαλαμίνας, η οποία θα σηματοδοτήσει την επίσημη, δημόσια, σύσταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αντιφασιστών Σαλαμίνας (Ε.Π.Α.Σ.).

Ομιλητές :

- Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος / συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής)

- Ουαλίντ Τάλεμπ (θύμα φασιστικής και ρατσιστικής βίας στη Σαλαμίνα)


- Μάνια Μπαρσέφσκι Πολιτική Ακτιβίστρια Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού

Κινήματος

- Τάσος Καραντής Συγγραφέας-Δημοσιογράφος

Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας