Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΑΡΑΤΟΣ - Παρατηρησιακή Αστρονομία ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Όπως φυσικά θα γνωρίσετε το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από το μητρικό μας άστρο που το ονομάζουμε Ήλιο, καθώς και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο περιφέρεται γύρω του, όπως οι πλανήτες και οι δορυφόροι τους, όσοι έχουν δορυφόρους, οι νάνοι πλανήτες όπως ο Πλούτωνας, και τα επικίνδυνα μερικές φορές  διαστημικά ...βραχάκια που τα ονομάζουμε αστεροειδείς....
-->
Οι Αστρονόμοι πιστεύουν ότι οι παρυφές του ηλιακού μας συστήματος βρίσκονται περίπου 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο μας. 
Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος κέντριζαν το ενδιαφέρον στους αρχαίους πολιτισμούς, στο πέρασμα χιλιάδων ετών. Μελετώντας τις κινήσεις τους πάνω στον ουρανό, κατέγραφαν τις θέσεις τους, αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή τους, σύμφωνα με αυτούς και τα άστρα. 
Υπάρχουν αναρίθμητα πράγματα που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για το ηλιακό μας σύστημα, και σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε περισσότερα για τη κοσμική μας γειτονιά με λίγα απλά και κατανοητά στοιχεία. Τι λέτε ; ξεκινάμε;Σύμφωνα με έρευνες των Αστρονόμων, το ηλιακό μας σύστημα σχηματίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια από την βαρυτική κατάρρευση ενός μοριακού νέφους.
Ο Ήλιος μας χρειάζεται 240 εκατομμύρια χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιφορά γύρω από το Κέντρο του Γαλαξία μας. Αυτό καλείται "Γαλαξιακό έτος
Σύμφωνα και πάλι με τους Αστρονόμους, από την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, ο Ήλιος έχει συμπληρώσει 19 περιφορές γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας. 
Γνωρίζετε ότι ο Ήλιος περιστρέφεται κατά την ανάδρομη φορά, δηλαδή αντίθετα από την κίνηση των δεικτών ενός ρολογιού ;


Η Γη σε σύγκριση με τον Ήλιο 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:  https://www.facebook.com/groups/174408446026959/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.