Σοβαρές καταγγελίες από το ΠΑΜΕ με αφορμή το σημερινό εργατικό ατύχημα

Η συνέχεια μίας σειράς εργατικών ατυχημάτων – «εγκλημάτων» ήταν το χθεσινό , στα Ναυπηγεία Παναγιωτάκη στην Σαλαμίνα.
Άλλος ένας συνάδελφος εργαζόμενος στο συνεργείο της Επιχείρησης Μπεκρή , υπέστη τραυματισμό , μετά από πτώση την ώρα που εκτελούσε εργασίες επισκευής σε χώρο του Ναυπηγείου λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

-->
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στην συνέχεια στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Η εργοδοσία δεν ειδοποίησε όπως όφειλε τις Αρμόδιες Αρχές ώστε να δηλωθεί το εργατικό ατύχημα και το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε μόνο από την πλευρά του Συνδικάτου μας , αμέσως μόλις μάθαμε για το συμβάν.
Καλούμε τις Αρμόδιες Αρχές να διενεργήσουν άμεσα έλεγχο στον χώρο του ατυχήματος και να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να παρθούν τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά που μας οδηγεί η απουσία των καθημερινών ελέγχων και η υποστελέχωση των αρμόδιων Υπηρεσιών και από την σημερινή αλλά και από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Αντιθέτως επικαλούμενες την έλλειψη προσωπικού, λόγω της υποστέλεχωσης στις αρμόδιες Υπηρεσίες , ακόμα και οι μικτές επιτροπές ελέγχου για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη , υπολειτουργούν , ενώ θα έπρεπε σε καθημερινή βάση να διενεργούν ελέγχους, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία . Αυτό όμως δεν γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και ενώ έχουν γίνει μια σειρά καταγγελίες από τα Σωματεία μας .
Το αποτέλεσμα είναι καθημερινά να δίνεται η ευκαιρία στις Επιχειρήσεις να «χαλαρώνουν» τα μέτρα πρόληψης και να καταλήγουμε σε περιστατικά σαν το χθεσινό.

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ