Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Νέες μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ- με μαγικό τρόπο ο δείκτης COD στα Κανάκια μειώθηκε κατά 92%


Νέο δελτίο εξέδωσε το ΠΑΚΟΕ για τα νερά της Σαλαμίνας με δειγματοληψίες που πραγματοποίησε στις 22/06/2018. Στις μετρήσεις υπήρχαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς με τις νέες μετρήσεις χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες οι παραλίες
α) Κακιά Βίγλα,

--> β)Παραλία Γυάλα (μπροστά από ταβέρνα «Πάμε Γυάλα») ,γ)Αιάντειο. Παραλία(δίπλα σε σωλήνα,δεξιά από κιόσκι),
δ) Σαλαμίνα. Όρμος Σαλαμίνας (μπροστά από πρώην στρογγυλό Αναψυκτήριο,
ε) Παραλία Αγ. Γεώργιος.Τέρμα δεξιά. Μπροστά από σωλήνα (παιδική Χαρά)
στ) Παραλία  Ξένο (τελευταία δεξιά από Καντίνα)
Αξίζει να τονιστεί ότι στις μετρήσεις που είχε πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουνίου οι παραλίες είχαν κριθεί κατάλληλες για τις μετρήσεις σε κολοβακτηρίδια και e-coli.

Σε ότι αφορά τον δείκτη COD (Chemical Oxygen Demand-COD)  που είχε προκαλέσει και την σχετική σύγχυση οι νέες μετρήσεις είναι αρκετά διαφοροποιημένες. Στις προηγούμενες μετρήσεις οι τιμές ήταν της τάξης των χιλιάδων ενώ στις τωρινές οι τιμές είναι της τάξης των εκατοντάδων. Για παράδειγμα στην παραλία στα Κανάκια η τιμή που μετρήθηκε στις 22/6/2018 είναι 430mg/L ενώ ένα μήνα πριν ήταν 5363mg/L. Δεν πήραμε βέβαια καμία απάντηση γιατί μετράει αυτόν τον δείκτη για να κρίνει την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης μόνο στη Σαλαμίνα καθώς και πως προκύπτουν τα όρια αυτά. Κάνει όμως αναφορά σε δύο ΚΥΑ ( ΚΥΑ 46399/1352/1986, ΚΥΑ 5673/400/1997) όπου στην πρώτη το όριο των 125mg/L αναφέρεται στα αστικά λύματα ενώ στην δεύτερη εμείς τουλάχιστον δεν βρήκαμε την αναγραφή του δείκτη στα όρια για νερά κολύμβησης.
Το ΠΑΚΟΕ δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να εξηγήσει την τόσο μεγάλη απόκλιση αλλά είναι φανερό ότι αυτή η μεταβολή δεν μπορεί να είναι από φυσικές αιτίες αλλά από καθαρό λάθος μέτρησης.

Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι το θέμα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ αφήνει ανοιχτά ερωτηματικά για τα οποία η πολιτεία με πιο άμεσα ενδιαφερόμενο τον Δήμο θα πρέπει να απαντήσουν. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει άμεσα και υπεύθυνα γιατί ήδη έχουμε διανύσει τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Δείτε εδώ το δελτίο του ΠΑΚΟΕ για την Σαλαμίνα

Υ.γ. μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφτηκε το κείμενο που προηγήθηκε το ΠΑΚΟΕ δεν μας είχε αποστείλει το δελτίο τύπου

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/6/18 02:42

  Δεν είναι η πρώτη φορά, κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται. Δεν ξέρω για ποιό λόγο αλλά πάντοτε το ΠΑΚΟΕ βγάζει όλες τις θάλασσες μολυσμένες, όχι μόνο εδώ αλλά παντού. Πιό παλιά, ορισμένοι Δήμοι είχαν στραφεί εναντίον του με εξώδικα και μηνύσεις, αλλά .... παρ΄ το αυγό ... και ... κούρευτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος30/6/18 09:07

  Αντεεεε!ολο με τα Κανακια,λύσσα κακιά. Ριξαξαμε δίχτυα, και "αράχνες" κιούρτους, το ξημέρωμα πιροφανι,κοψαμε και βόλτες με σκάφος ταχύπλοο, διακίνηση είδαμε, το ΛΣ κοιμάται, ψαροκάικα χαιρετούσαν, κανείς δεν μιλάει!!! Θάλασσα έβλεπες βυθό!!! Άιντε,και πάλι άιντε!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/6/18 09:13

   Η αναφορά γίνεται γιατί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι είναι η καθαρότερη περιοχή της Σαλαμίνας. Η αναφορά είναι ενδεικτική. Κατά συνέπεια τον δόλο αναζήτησε τον αλλού

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος30/6/18 09:42

  η ποιότητα είναι το σπεσιάλ του καταστήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος30/6/18 10:26

  ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ;;; ΕΑΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ;;; ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος30/6/18 19:01

  Η ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΠΗΡΑΞΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ Η ΚΥΡΙΑ 7,300 ΚΑΙ Ο ΤΣΙΤΣΑΝΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος1/7/18 11:24

  Προωπικά θεωρω ιδεοληψια τα περί καθαρών νερών σε ένα νησί που βρισκεται στο μέσο της εθνικής βιομηχανικής ζώνης.

  Αν δε κάνω λάθος ο δείκτης COD πρέπει να έχει σχέση με χημική μολυνση. Λογικό είναι να μετράει αυτόν το δείκτη στη Σαλαμινα αφού ειμαστε το μόνο νησί που είναι ακριβώς απέναντι από την βιομηχανική ζώνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.