Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

18η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, του Ν. 3852/2010, να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 25ην Ιουλίου 2018, ημέρα TETAΡΤΗ και ώρα 19.30 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση στα παρακάτω θέματα:

-->
 1. -΄Εγκριση Kανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεων Δήμου Σαλαμίνας.
 2. -Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σαλαμίνας, έτους 2018.

 3. -Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας, οικονομικού έτους 2018 κατόπιν εγκρίσεως της, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.

 4. -΄Εκθεση Εσόδων – Εξόδων Δ΄τριμήνου, οικονομικού έτους 2017.

 5. - Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

 6. -Λήψη απόφασης για τη σύσταση και τον ορισμό μελών Επιτροπής εκδίκασης ενστάσεων για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας.

 7. -Λήψη απόφασης για την ανανέωση άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου στον κ. Νικ. Λαμπρινάτο , επί της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στην Σαλαμίνα.

 8.- Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο που αφορά : «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εξουσιοδότηση της Δημάρχου για την υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής σύμβασης.

 9. -Εγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου».

 10. -Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ζωοδόχου Πηγής για το έργο : Κατασκευή συλλεκτηρίων ομβρίων στην περιοχή Σαλαμίνας της Νήσου Σαλαμίνας.

 11.-΄Εγκριση ή μη εισόδου – εξόδου οχημάτων σε ακίνητο ιδιοκτησίας κ. Κιορόγλου στη Λεωφ. Περιστερίων.

 12.-΄Εγκριση της μελέτης που αφορά «Συντήρηση – βελτίωση οδικού δικτύου Δήμου Σαλαμίνας» και καθορισμό τρόπου δημοπράτησης.

 13.- Λήψη απόφασης για Σύναψη προγραμματικής Σύμβασης με τον ΕΔΣΝΑ για να υλοποιηθεί πρόγραμμα λειοτεμαχισμού και μεταφόρτωσης ογκωδών και απορριμμάτων πρασίνου και εξουσιοδότηση της Δημάρχου για την υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής σύμβασης.

 14.-Συζήτηση του θέματος που αφορά : την εύρεση κατάλληλου χώρου, που να πληροί τις προδιαγραφές, για την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Βασιλικών, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. κ. Βασιλική Περικλή.

 15.- Συζήτηση του θέματος που αφορά : Μελέτη Κοινόχρηστου χώρου στην Παραλία Σαλαμίνας, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. κ. Μπακαούκα Στάμου.

 16.- Συζήτηση του θέματος που αφορά : τον Κανονισμό Κοινόχρηστων χώρων Δήμου Σαλαμίνας, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. κ. Μπακαούκα Στάμου.  


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ - ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/7/18 20:50

    Μπράβο στον Κύριο Μπακαούκα Στάμο, που φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, δύο τόσο σοβαρά θέματα που αφορά όχι μόνο τους κατοίκους της παραλίας, αλλά και όλους τους Σαλαμίνιους. Η αλόγιστη και χωρίς προγραμματισμό και έλεγχο παραχώρηση της παραλιακής ζώνης του λιμένα Σαλαμίνας καθώς και κάθε κοινόχρηστου χώρου (προβλήτες, πλατείες, δασύλλια, πεζοδρόμια κλπ) στους επιχειρηματίες και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έχει δημιουργήσει πολλά και ποικίλα προβλήματα σε όλους τους κατοίκων του νησιού. Οι μητέρες με μικρά παιδιά δεν μπορούν να κάνουν ένα περίπατο στην παραλία, με καροτσάκια, επειδή αυτή έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα. Επίσης ο θόρυβος, η κυκλοφοριακή κίνηση και η έλλειψη πάρκινγκ έχει αγανακτήσει τους κατοίκους.
    Πρέπει επί τέλους να μπει φρένο στην αλόγιστη παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων, αιγιαλών κλπ και να γίνονται συχνοί έλεγχοι για τη διαπίστωση της νομιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο Salamina-Press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.