Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Π.Ε. Πειραιά και Νήσων Αττικής

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα (30/7), έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

-->
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όλοι οι φορείς -σε επίπεδο Διοικητών- του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, των Νοσοκομείων, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, φορέων και οργανώσεων, εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και άλλων Δ/νσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Κατόπιν εκτενούς συζήτησης ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς, αποφασίστηκαν μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, ώστε να προλαμβάνονται ή και να αντιμετωπίζονται προβλήματα κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
Βαρύτητα δόθηκε και στην αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιών, των φορέων και των αναδόχων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω πλημμυρικών φαινομένων, η οποία βασίζεται στις καθημερινές προγνώσεις των καιρικών φαινομένων (τακτικά και έκτακτα δελτία ΕΜΥ).
Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων ανέπτυξαν τις ενέργειες, που έχουν αναλάβει για την προετοιμασία των υπηρεσιών τους, ανέφεραν προβλήματα και δυσκολίες, ώστε να εξεταστούν από κοινού λύσεις ενώ έκαναν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση κρίσεων.
Τέλος, συμφωνήθηκε να συμβάλουν όλοι οι φορείς, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους, ώστε να εκπονηθεί ένα σχέδιο κοινών δράσεων για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης, συζητήθηκε από όλους τους Δήμους που οι οικισμοί τους γειτνιάζουν ή βρίσκονται μέσα σε δασικές περιοχές να εκπονήσουν σχέδια πρόληψης ή απομάκρυνσης των πολιτών. 5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος31/7/18 01:12

  Κύριε εισαγγελέα πόσο ακόμα θα αφήνετε να αλωνίζουν ελεύθεροι ο πρώην δήμαρχος και ο αρχικλέφτης υπάλληλος της Alpha τράπεζας για τα κακουργήματα που έχουν κάνει;Αν είναι τόσο απλά να κάνουμε και εμείς τα ίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/7/18 14:41

   ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο Τ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΑΛΦΑ?

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος31/7/18 08:23

  Μηνάκο 01:12,καλημέρα,
  πάλι βρέ παλιόπαιδο ξενύχτησες;Φουρτούνες πολλές μετά τα τελευταέα κατορθωματά σου που βγήκαν στη δημοσιότητα;;;;;;
  Μηνάκο υπομονή και είσαι στη σειρά......Ο Εισαγγελέασ έρχεται.....
  Καληνύχτα Μηνάκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος31/7/18 12:28

  Άκουσα ότι η κυρία Τουτουντζή η οποία αναπλήρωνε τον κ. Χατζηπέρο ο οποίος απουσιάζει, "κάρφωσε" την κυρία Δήμαρχο, για την παράνομη χωματερή στο Μπατσί. Απευθυνόμενη στο Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος τον ρώτησε αν γνωρίζει ότι στο νταμάρι του Αγγέλου υπάρχει μία παράνομη χωματερή με σκουπίδια και υγειονομικά απόβλητα, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί. Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος θορυβημένος απευθύνθηκε στη Δήμαρχο και τη ρώτησε αν αληθεύει. Η Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί από την Περιφέρεια κατά το παρελθόν.
  Καλούμε τους υπεύθυνους να ζητήσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης και να ελέγξουν την ορθότητα των καταγγελλομένων.
  Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι η δεξαμενή πυρασφάλειας που είναι δίπλα στο ΣΜΑ παραμένει μονίμως άδεια.

  Η περιοχή είναι δασική, η βλάστηση πολύ πυκνή και ο Ναύσταθμος σε απόσταση αναπνοής.
  Ο Θεός να μας φυλάει.....!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος31/7/18 14:14

  ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.