Την Ερχόμενη Εβδομάδα Η Εξόδιος Ακολουθία Ιγνατίου

Το ενδιαφέρον του κόσμου για το πότε θα έρθει η σορός του μακαριστού Ιγνατίου είναι συγκινητικό. Καθημερινά το τηλέφωνο της Μητρόπολης χτυπά από αγωνιούντες πιστούς που θέλουν να ενημερωθούν για την ημέρα της εξοδίου Ακολουθίας. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση».

--> Αυτά δηλώνει στην εφημερίδα Ελευθερία εκπρόσωπος της Μητρόπολης, αναφορικά με την ημέρα άφιξης του σκηνώματος του κυρού Ιγνατίου στη Λάρισα και την τελετή ενταφιασμού, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ως πιθανότερη ημερομηνία άφιξης της σορού την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα. Ακολούθως θα τελεσθούν δύο αγρυπνίες και την επόμενη προγραμματίζεται η κηδεία. Επομένως η εξόδιος Ακολουθία με τα χθεσινά δεδομένα υπολογίζεται για Τετάρτη-Πέμπτη.

Χθες λόγω της επετείου της 4ης Ιουλίου που είναι ημέρα αργίας για την Αμερική δεν κατέστη εφικτό από τα στελέχη της Μητρόπολης να ενημερωθούν για το πού βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες. 

* Υπενθυμίζεται πως καθημερινά τελείται στον Άγιο Αχίλλιο ιερό σαρανταλείτουργο (όρθρος, θεία λειτουργία και Τρισάγιο) μέχρι το 40ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ποιμενάρχη Ιγνατίου, υπέρ αναπαύσεως της αρχιερατικής ψυχής του. Καλούνται οι πιστοί να έρχονται για να ενώσουν τις προσευχές τους στον Ύψιστο Θεό!

* Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας με αφορμή τον πρόωρο θάνατο του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον συμβολαιογραφικό κόσμο της Λάρισας και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και βαθιά συγκίνηση. Υπήρξε ένας χαρισματικός Ποιμενάρχης, που προσέφερε με συνέπεια και ευπρέπεια τα μέγιστα στο ποίμνιό του, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο κοινωνικό και πνευματικό έργο».