Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση ΟΛΩΝ των φορέων του Περάματος για τα καζάνια και τον Αρμό

ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι φορείς που υπογράφουμε το κάλεσμα αυτό, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους Περαματιώτες, με αφορμή τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας. Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
-->


ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΥ ΣΤΗΝ COSCO
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ & ΙΙΙ ΤΗΣ COSCO
Μας λένε ότι, τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων θα φέρουν την «ανάπτυξη», τη «δίκαιη ανάπτυξη». Αντίθετα με αυτά, τα σχέδια της Cosco, φέρνουν μια δραματική κατάσταση στην πόλη:
 • Ενεργοποίησαν τα Καζάνια του Θανάτου και τα σχέδια των εταιριών πετρελαιοειδών δημιουργώντας μια βόμβα 150.000 τόνων πετρελαιοειδών και χημικών μέσα στην πόλη μας. Ο εφιάλτης του καρκίνου παραμονεύει μέσα στα σπίτια μας και τα σχολεία των παιδιών μας, από τα βαρέα μέταλλα και τα χημικά των πτητικών ουσιών που διαχέονται στον αέρα.
 • Διεκδικεί τον Όρμο του Αρμού, τον τελευταίο ελεύθερο χώρο του λαό του Περάματος, που κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες, αμφισβητώντας την δραστηριότητα των αλιέων του Όρμου.
 • Δημιούργησε ένα «γκέτο» εργασίας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ, όπου οι λιμενεργάτες δουλεύουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι βασικός σχεδιαστής και στήριγμα αυτής της «ανάπτυξης» των μονοπωλίων:
 • Συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έδωσε από το 2016 μέχρι σήμερα, 6 άδειες εμπορίας και αποθήκευσης στις εταιρείες πετρελαιοειδών στο Πέραμα, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής. Χαρακτηριστική είναι η άδεια για μεταφορά δραστηριοτήτων εμπορίας πετρελαιοειδών από τους Αγίους Θεοδώρους Κορίνθου στο Πέραμα.
 • Με την ψήφιση του άρθρου 70 του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, μονιμοποιεί τα Καζάνια του Θανάτου στο Πέραμα, δίνοντάς τους επιπλέον 20 χρόνια ζωής, ακόμα και αν σήμερα άλλαζε η χρήση γης από χαρακτηρισμένη ως βιομηχανική.
 • Έκανε δώρο στην Coscoπάμφθηνους εργαζόμενους, αφού εξαίρεσε τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ από το μητρώο λιμενεργατών, μετατρέποντας τους σε ανειδίκευτους εργάτες. Μαζί με τα δικαστήρια, έβγαλαν παράνομες 5 απεργίες των λιμενεργατών, επειδή διεκδίκησαν να δουλεύουν με ανθρώπινους όρους.
 • Το «κερασάκι στην τούρτα»! Αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων του Περάματος έως και 25%, το οποίο θα μετρήσουμε στο πορτοφόλι μας με το επόμενο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούμε να πληρώσουμε.


Μαζί με την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής, από κοντά και η δημοτική αρχή Περάματος, αποδεικνύοντας καθημερινά πόσο βαθιά μπλεγμένη είναι στα επιχειρηματικά σχέδια που φέρνουν την κόλαση στα σπίτια μας και τους χώρους εργασίας!
Η δημοτική αρχή Περάματος:
 • Ενώ συνέβαλε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, μέσω του ίδιου του δημάρχου που συμμετείχε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.
 • Ενώ χειροκροτά για τα επενδυτικά σχέδια της Cosco που ενεργοποίησαν τα Καζάνια του Θανάτου.
Σήμερα φοράει «αγωνιστικό» προσωπείο, κηρύσσοντας δήθεν την μάχη ενάντια στις δεξαμενές. Στην πραγματικότητα προσπαθεί «να κάνει φασαρία», ώστε να κρύψει το μεγάλο έγκλημα που ετοιμάζεται να κάνει με την παράδοση του ΑΡΜΟΥ στην Cosco.


Μάλιστα η παράδοση του ΑΡΜΟΥ, γίνεται την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή έχει κλείσει όλες τις παιδικές χαρές και τους ελεύθερους χώρους του Περάματος και που εδώ και 3 χρόνια θα τις παρέδιδε αναπλασμένες. Σήμερα είναι τόσο επείγον, όσο και ώριμο να αναπλαστεί ο ΑΡΜΟΣ και να μετατραπεί σε ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής ώστε να αξιοποιηθεί από το λαό του Περάματος.
Κανένας να μην υποκύψει στο επικίνδυνο δίλημμα – εκβιασμό που ετοιμάζεται να θέσει η δημοτική αρχή. Στην προσπάθεια της να προχωρήσει την παράδοση του ΑΡΜΟΥ στην Cosco, σκοπεύει να ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη από το μονοπώλιο, τα οποία δήθεν θα εξυπηρετούν το λαό του Περάματος. Προειδοποιούμε, έστω και ένα εκατοστό αν μετακινηθεί ο τοίχος του ΑΡΜΟΥ από την δραστηριότητα της Cosco, θα σημάνει την αρχή του τέλους του τελευταίου ελεύθερου χώρου για τους Περαματιώτες!
Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή φέρνει θέμα, το αίτημα της Cosco να δημιουργήσει μια «έξοδο κινδύνου» στην πλευρά του ΑΡΜΟΥ, δηλαδή μια πύλη απεργοσπασίας, όπως επιβεβαίωσε η πρόσφατη πείρα από την τελευταία απεργιακή μάχη που έδωσαν οι λιμενεργάτες.
Υποκριτική είναι η στάση της δημοτικής αρχής και στον αγώνα για την μετεγκατάσταση των Καζανιών του Θανάτου. Στοχεύει τις ανενεργές δεξαμενές, ενώ για τις ενεργές, τον πραγματικό κίνδυνο, ζητάει ένα θολό και αόριστο χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση.
Διεκδικούμε:
 • Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
 • Ούτε σπιθαμή παραχώρησης του Αρμού στα επιχειρηματικά σχέδια.Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
 • Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του ΟΛΠ. Ούτε σκέψη για δημιουργία πύλης απεργοσπασίας στην Cosco από την πλευρά του Αρμού.
 • Να παραδοθούν εδώ και τώρα αναπλασμένες οι παιδικές χαρές και o χώρος της Πρόνοιας στο λαό του Περάματος.
 • Χώρους Άθλησης - γήπεδα καλαθοσφαίρισης, βόλεϊ, ποδοσφαίρου (5Χ5). Δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου με κλιματισμό.
 • Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.


Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν.Αττικής & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομ. Ελλάδας– ΠΕΜΕΝ – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»– Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά–Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά & Νήσων –Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος –Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά –Σύλλογος Γυναικών «Εστία της Γυναίκας» –Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος –Σύλλογος Ερασιτεχνών  Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων «Ο Αρμός» –Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυτικών Αθλημάτων Περάματος «Ο Άγιος Νικόλαος» –Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και Γύρω Δήμων «Ο Ίκαρος» –Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος» – Ένωση Κρητών Περάματος «Η Μάχη της Κρήτης» – Σύλλογος Μανιατών& Λακώνων Περάματος – Αθλητικός Όμιλος Φιλία Περάματος – Αγωνιστική Επιτροπή Κατοίκων Περάματος

8-7-2018

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/7/18 18:54

  ακολουθηστε ολους αυτους που υπογραφουν το καλεσμα και μετα να βγαινετε στα καναλια να λετε οτι εχετε 2 χρονια να κανετε μεροκαματο και οτι πεινανε τα παιδια σας.........και οι βουλευτες και πολιτευτες του ΚΚΕ να τα τσεπωνουν απο παντου παρεα με τους συνδικαλιστες.......ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/7/18 23:41

   Χρυσαυγίτης φίλε;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/18 08:44

   οχι φιλε κομμουνιστης απολυμενος της χαλυβουργιας ασπροπυργου.....εκει που σας φοβηθηκαν και εγιναν δεκτα ολα τα αιτηματαμας και εγω πλενω αυτοκινητα και οι συντροφοι μου αυξησαν τις καταθεσεις τους φιλε αγωνιστη..........

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/7/18 09:20

   δεν τα θυμάσαι καλα συντροφε, η απεργία σταμάτησε και στο τελος η εργοδοσία εκανε αυτο που φοβοταν το παμε,και το εργοστάσιο του ασπροπυργου έκλεισε ο μανεσης και στο βολο εφαγε 45 εργαζομενους γιατι δεν του μειωναν την τιμη στο ρευμα και απο τη τσεπη του δεν εβαλε σεντ και τελος κανενας συντροφος σου δεν αυξησε τις καταθέσεις γιατι τους πρωτους που εφαγε ο μανεσης ηταν απο το σωματειο και στη συνεχεια οσους αντεδρασαν

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος12/7/18 17:14

  Τα Καζάνια υπείρχαν πρίν κάνετε τσιμένο όλη την πλαγιά. Εσείς τα βρήκατε εκεί... δεν σας βρήκαν αυτα! Οταν βάζατε τα σπίτι σας εκεί δεν το ξέρατε;

  Ο Αρμός σας πειράζει... η Ναυπηγοεπισκευαστική όχι;... ενας στενός δρόμος για δύο δήμους και οι νταλίκες μαζι, να έχετε τα απόβλητα στα πόδια σας και εσύς να κοιτάτε τα άστρα;... ωραίοι...

  Μου φτιάξατε 4οροφα όλοι και τώρα σας πειράζει 25% η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες;

  Τολμάτε να μιλάτε για συνθηκες εργασίας εσείς; Που τα κοματόσκυλα του ΚΚΕ γλύφανε το κόκαλο που τους πετούσαν εις βάρος σας και ξαφνικά ξυπνίσατε; Απεργούσατε 3 και 4 μήνες χάνοντας μεροκάματα για να κερδίσετε τι; 2 ευρώ...

  Που απαιτίσατε και πέρνει ο Δήμος Περάματος "κόμιστρο" απο τα Φερρυ μποτ γιατι λέει "περνάνε τα αυτοκίνητα σας απο την δήμο μας"... και πώς το απαιτισατε; κόβοντας την διέλευση και νεκρόσατε ενα νησί;.... γυφτοι!!!

  Και από οτι βλέπω μαζεμένοι ολοι η αργόσχολοι της περιοχή...

  Αφήστε ρε τα σάπια... ποιά κομματόσκυλα σας βάλανε πάλι;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/7/18 00:11

  ρε ζωα τα καζανια ηταν εκει πριν χτισετε εσεις χτισατε διπλα στα καζανια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.