Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: "Το μυαλό μας, η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων συνανθρώπων μας"

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας εκφράζει τα συλλυπητήρια  του στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν την ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στην Αττική, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση σε  όσους είδαν μέσα σε λίγη ώρα να παραδίδονται στις φλόγες οι κόποι μιας ζωής και η περιουσία τους να γίνεται στάχτη!.

Θρήνος, αβάσταχτος πόνος, αγωνία για τους ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται, οργή………


Πώς να περιγράψει κανείς την τραγικότητα των στιγμών που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά…..

Πώς να περιγράψεις την τραγωδία να ξεκληρίζονται οικογένειες ολόκληρες, να εντοπίζονται γονείς που προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά τους αλλά και τους εαυτούς τους απανθρακωμένοι, αλλά και άλλοι γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους που αγνοούνται όπως και πολλοί άλλοι συνάνθρωποι μας!

Δεν υπάρχουν λόγια για να παρηγορήσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους! Οι λέξεις είναι τόσο φτωχές και οι παρηγοριές τόσο μάταιες! Εκείνοι βλέπουν γύρω τους μόνο μαυρίλα” κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Φτωχά είναι, επίσης, τα λόγια για να περιγράψει κανείς την αυτοθυσία των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας που συνέδραμαν την προσπάθεια κατάσβεσης και διάσωσης που πραγματικά μάχονταν με τα “στοιχεία  της φύσης” αν υπολογίσει κανείς τις  αντίξοες  καιρικές συνθήκες με ανέμους που έφθαναν ακόμα και τα 11 μποφόρ. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όπως συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους εκείνους τους εθελοντές που ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες και αργότερα στην προσπάθεια διάσωσης των πυροπαθών με πραγματική αυταπάρνηση. Απέδειξαν το μεγαλείο της Ελληνικής Ψυχής!!!

Το μυαλό μας, η σκέψη μας  είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων συνανθρώπων μας.

Χρέος της Πολιτείας είναι να συμπαρασταθεί  υλικά και ηθικά σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που σε λίγα λεπτά έχασαν οικογένειες, περιουσίες και είδαν την ζωή τους να καταστρέφεται.

Θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους!