Επίσημη Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Άθλησης κας Λυδίας Κονιόρδου στην Σαλαμίνα

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στη Σαλαμίνα, συνοδευόμενη από ανώτατα στελέχη του Υπουργείου της. Την Υπουργό υποδέχθηκε η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Αμπελακίων, Πολιτισμού & Παιδείας Κωνσταντίνο Μαριδάκη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της ανώτατης ηγεσίας του υπουργείου για τα αρχαιολογικά ζητήματα της Σαλαμίνας.
-->
Μετά την υποδοχή και την ξενάγηση της στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαλαμίνας η Υπουργός και η συνοδεία της επισκέφθηκαν τον ιστορικό χώρο στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, όπου η κ. Κονιόρδου περπάτησε μέχρι το απώτατο άκρο της Κυνόσουρας, την “Άκρα Τρόπαια”.
 Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αρχαίο Λιμένα στα Αμπελάκια, όπου ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους Γιάννο Λώλο και Αγγελική Σίμωσι, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων αντίστοιχα, που διενεργούν υποβρύχια έρευνα εκεί, για την πορεία και τα αποτελέσματα της ανασκαφής, όπου τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα.Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σαλαμίνας.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, η Υπουργός, πέρα από την ανταλλαγή απόψεων και την πρόταση λύσεων από πλευράς της Δημάρχου για τα χρονίζοντα -αρχαιολογικού ενδιαφέροντος- προβλήματα του νησιού, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το σχέδιο Ανάπλασης και Ανάδειξης του ιστορικού χώρου της Κυνόσουρας αλλά και την πρόταση ανάδειξης της περιοχής σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε τριμερής συνάντηση Υπουργείου, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Σαλαμίνας για την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2500 χρόνια από την Ναυμαχία του 480 π.Χ. Η Υπουργός τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι το κέντρο βάρους των εκδηλώσεων αυτών θα είναι ο Δήμος Σαλαμίνας.
Την Υπουργό Πολιτισμού συνόδευαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Μαρία Βλαζάκη, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομίας Πολυξένη Βελένη, η Διευθύντρια Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Έλενα Κουντούρη, η Διευθύντρια ΕΦΑ Πειραιώς & Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, η Διευθύντρια Κλασσικών & Βυζαντικών  Αρχαιοτήτων Τριανταφυλλιά Κάττουλα και η Διευθύντρια Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ελένη Καλαβρία.