Δεν παραχωρούμε ούτε εκατοστό του ατμού στην COSCO

Με κεντρικό σύνθημα ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΜΟΥ  ΣΤΗΝ COSCO - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα, αλλά και για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και παιδικών χαρών.


-->
Τέτοια κινητοποίηση με τη συμμετοχή της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, των εργατικών σωματείων Μετάλλου, εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ (ΕΝΕΔΕΠ), Εκπαιδευτικών Α΄ Βάθμιας, Καθαριστριών, εργαζομένων Δήμου Περάματος, των πολιτιστικών συλλόγων Ικαριωτών και Ποντίων, όπως επίσης και των σωματείων αλιέων ΑΡΜΟΥ και Δυτικού Άκρου, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 2/7, με δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων.
Για άλλη μια φορά η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Ειρήνη Καλαϊτζή, κατήγγειλε τους στόχους και τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και της κυβέρνησης, με την ανοιχτή στήριξη της Περιφέρειας (ΣΥΡΙΖΑ), της Δημοτικής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) και του ίδιου του δήμαρχου Γιάννη Λαγουδάκη, οποίος έχει βάλει την υπογραφή του ως μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ στα σχέδια των μονοπωλίων που ενεργοποίησαν τα καζάνια, ενώ τώρα προσπαθεί να ανοίξει δρόμο στη Cosco για να πάρει έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της περιοχής, το λιμανάκι του Αρμού που συνορεύει με τις εγκαταστάσεις της
Μεταφέροντας τα αιτήματα των κατοίκων του Περάματος, απαίτησε, να μετεγκατασταθούν άμεσα όλα τα «καζάνια του θανάτου», εκτός οικιστικού ιστού, ο χώρος να απαλλοτριωθεί χωρίς αποζημίωση. Να δοθεί στο λαό του Περάματος να γίνει χώρος πράσινου με παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους για τα παιδιά της πόλης μας, που τόσο στερούνται σήμερα. Να μην παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή γης από τον Αρμό. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και του δήμου για την αναψυχή του Περαμαϊκού λαού.
Τέλος, κάλεσε σε σύσκεψη συντονισμού φορέων την Τετάρτη 4/7 στις 7μμ, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών «Εστία της Γυναίκας» (Καραολή Δημητρίου 20), μπροστά στη φιέστα που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στον Πειραιά.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο Δημήτρης Δημόπουλος, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του παραρτήματος του Συνδικάτου στη Ν/Ζώνη, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ). Και οι δυο αναφέρθηκαν στους αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, τα θετικά αποτελέσματα που έχουν από αυτούς τους αγώνες, τη σημασία που έχει η οργάνωση, η ανυποχώρητη πάλη και η αλληλεγγύη των εργατών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περάματος – Κερατσινίου, Βασίλης Βατίστας, αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις της κυβέρνησης στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην συνεχιζόμενη υποχρημαδότηση των σχολείων, που αντανακλάται  σε ελλείψεις εκπαιδευτικών, σε ελλείψεις κτιριακών υποδομών, αύλειους χώρους κλπ.
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος και γύρω δήμων, Βασίλης Μαμματάς, ανέφερε ότι ο σύλλογος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής γιατί στους σκοπούς του έχει εντάξει τον αγώνα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για μια καλύτερη ζωή.
Από την «Αγωνιστική Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στη λειτουργία των καζανιών», η Μαρία Δελλή, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για συλλογή υπογραφών και  ενημέρωση, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της οργάνωση των κατοίκων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι, μουσική και χορό.