Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΚΕΔΕ: Nα απομακρυνθούν επικίνδυνες Βιομηχανικές εγκαταστάσεις από κατοικημένες περιοχές

Η ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση των μελών της κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της την  27η Ιουνίου  υιοθέτησε ψήφισμα του δήμου Περάματος με βάσει το οποίο ζητείται να απομακρυνθούν Βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επικίνδυνων δραστηριότητες  από κατοικημένες περιοχές.

-->


Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση, με αιφνιδιαστικό τρόπο, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, ενέταξε στο πολυνομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής δέκα (10) άρθρα, από το άρθρο υπ’ αριθμ. 70 μέχρι και το 79, με δυσμενέστατες ρυθμίσεις για το αστικό περιβάλλον».

Με βάση αυτή τη πρόβλεψη διαιωνίζεται ένα μοντέλο άναρχης ανάπτυξης, με παρεκκλίσεις και χωρίς περιβαλλοντικούς όρους. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στη περιοχή του Δυτικού Πειραιά, που συνυπάρχουν οχλούσες και επικίνδυνες δραστηριότητες με κατοικίες.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα «οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις υποθηκεύουν, για δεκαετίες, το μέλλος των πόλεων και των κατοίκων τους».
Εντονότερα τα προβλήματα σε Δραπετσώνα και Πέραμα
Μέσω του ψηφίσματος εκφράζεται «η ανησυχία που προκαλεί η πλήρης αποδιάρθρωση του ήδη ανεπαρκούς και χαλαρού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας νέων βιομηχανιών, με το πρόσχημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών».
Οι  δυσμενέστατες συνέπειές αποτυπώνονται, εμφαντικά, στις εξής περιοχές:
 • Στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, όπου ουσιαστικά καταργείται προηγούμενη ρύθμιση της ίδιας κυβέρνησης, με την οποία είχε ακυρωθεί ο χαρακτηρισμός της έκτασης ως «βιομηχανική».
 • Στο Πέραμα, όπου ενώ αναμενόταν η μεταρρύθμιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την ικανοποίηση του ώριμου αιτήματος της απομάκρυνσης των επικίνδυνων δεξαμενών πετρελαιοειδών, συνεχίζεται επί μακρόν η παραμονή τους με δικαίωμα επέκτασής τους.
Αίτημα ακύρωσης των νομοθετικών ρυθμίσεων
Η ΚΕΔΕ μέσω του ψηφίσματος της ζητά να ακυρωθούν οι παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη λειτουργία, την ίδρυση και την επέκταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων, με στόχο την άμεση απομάκρυνση των υπαρχουσών δραστηριοτήτων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. επισήμανε ότι «η  προστασία της υγείας των κατοίκων πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της κεντρικής διοίκησης. Είναι αναγκαίο να αποσυρθούν οι νομοθετικές διατάξεις που επιτρέπουν επιπλέον βιομηχανικές δραστηριότητες σε κατοικημένες περιοχής. Όλοι μαζί διεκδικούμε την απομάκρυνση των επικινδύνων εγκαταστάσεων από τον αστικό ιστό».

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/7/18 00:06

  Φουκαριάρα τοσο μεγάλο πένθος εχεις για τον θανατο του Μ.Ιγνατιου? Τοσο μεγαλο που σημερα εβλεπες μιουζικαλ στο Ευρυπιδειο? Ντροπή σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/7/18 02:11

  Σοφια Με τον ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟ τι κάνουμε? Γιατί τόσο μεγάλο ΜΟΚΟ? Τέτοιες εντολές σου δίνει ο πρώην? Ακόμα τα περνει από το αφεντικό? Η μήπως στο παίζει μπατιρακι και αρμεγει και εσένα!!!! (Δεν το λέω εγώ αυτός το λέει στην πιατσα του) ρώτα και την ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ κατι ξερει και αυτή. Εμπασει περίπτωση κατι ήξερες γι'αυτό εκανες τον ΣΠΚΑΓΚΟΥΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!!! ακου ο ΣΠΚΑΓΚΟΥΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ!!!! ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/7/18 06:55

  Φουκαριάρα καλημέρα,κοίτα σε παρακαλώ να είσαι περιποιημένη γιατί ξαφνικά θα έχεις ζήτηση...στη τηλεόραση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος4/7/18 13:30

  Αυτή η φουκαριάρα όπως την αποκαλείτε είναι που θα κάνει το νησί αγνώριστο. Θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ. Έρχονται οι εκλογές

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.