Στη σπέκουλα για τον αριθμό των νεκρών ενεπλάκη και η Σαλαμίνα στα social media

Υπήρξε σήμερα μια γενική αντίδραση στα social media καθώς δεν υπήρχε καμιά επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών  και τον ακριβή αριθμό όσων αγνοούνται από την επίσημη κυβέρνηση.
Μάλιστα το θέμα έγινε και trend στο twitter : Αρκετοί δημοσιογράφοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κάνει σπέκουλα με το θέμα προσπαθώντας να μειώσει των αριθμό των νεκρών για πολιτικούς λόγους.

--> Τελικά το βράδυ της Κυριακής, στην πρώτη επίσημη σχετική ενημέρωση, έξι ημέρες μετά την τραγωδία η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε:
«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται»
Πριν όμως από αυτό και μέσα από ένα γαιτανάκι σχολίων χωρίς να είναι σαφές τουλάχιστον σε εμάς πως άρχισε όλο αυτό ενεπλάκη και η Σαλαμίνα καθώς κάποιοι άρχισαν να μιλούν - δεν ξέρω αν η αναφορά γινόταν ως ειρωνεία ή κάποιοι πραγματικά το πίστευαν - ΄ότι στο ναύσταθμο το πολεμικό ναυτικό κρύβει πάνω από 200 πτώματα ανθρώπων που βρήκαν τον θάνατο στην καταστροφική πυρκαγιά.

Η μανία για μερικά "likes" και η πολιτική αντιπαράθεση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την ανθρωπιά μας.  

 Τον σχετικό τραγέλαφο κατέγραψε Α. Δημοκίδη  "Ο χαμός στα ελληνικά social media μετά την επίσημη ανακοίνωση για το #ποσοι_ειναι_οι_αγνοουμενοι"στη σελίδα της lifo.