Επείγουσα ενημέρωση για τους ψεκασμούς στα Άνω Βασιλικά & Άγιο Γεώργιο αύριο Πέμπτη 30/8 (δείτε τους χάρτες)

Όπως ενημερώθηκε αρμοδίως και εγγράφως ο Δήμος Σαλαμίνας, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 30/08/2018, με ώρα έναρξης 22:30, στις περιοχές των Άνω Βασιλικών, του Αγίου Γεωργίου καθώς και στις παραλίες των περιοχών αυτών, ακμαιοκτονία κουνουπιών με τη χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων.

-->
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία, η 30η Αυγούστου, ανήμερα του Αγίου Αλεξάνδρου, που εορτάζεται στην περιοχή των Βασιλικών και παρά την προσπάθεια της Δημάρχου να αναβληθεί ο ψεκασμός για μία ή δύο ημέρες λόγω της εορτής, έχει επιλεγεί από την Περιφέρεια, με βάση τον συνολικό προγραμματισμό ψεκασμών για την ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητας της.



Η ακμαιοκτονία θα γίνει με την μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από το έδαφος, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τοπικά, από τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Στους χάρτες που επισυνάπτονται, είναι σημειωμένη η διαδρομή του ειδικού οχήματος που θα πραγματοποιήσει τον ψεκασμό. Για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων από την έκθεση στο βιοκτόνο σκεύασμα είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα εξής:
Στις  ψεκαζόμενες περιοχές δεν πρέπει να κυκλοφορούν καθόλου άνθρωποι και κατοικίδια ζώα, από τις 22:30 της Πέμπτης 30/08 και για τρεις περίπου ώρες, από την στιγμή του ψεκασμού.
Συνίσταται επισταμένα στους κατοίκους των περιοχών αυτών, να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά. Κλειστά θα πρέπει να είναι και τα κλιματιστικά μηχανήματα.
Επίσης θα πρέπει να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. απλωμένα ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα σε εξωτερικούς χώρους κ.λπ). Πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή από τα άτομα με υφιστάμενα προβλήματα υγείας.
Οι πολίτες οφείλουν να απομακρύνουν τα σμήνη μελισσών, αν υπάρχουν, από τις ψεκαζόμενες περιοχές.
Η Τροχαία Σαλαμίνας θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους κατά τις ώρες εφαρμογής των ψεκασμών.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να συμμορφώνονται με τις οδηγίες αυτές αλλά και με τις τυχόν υποδείξεις του εξειδικευμένου συνεργείου που θα πραγματοποιήσει τον ψεκασμό, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς κανένα κίνδυνο για τους κατοίκους.

Το πρωί της Πέμπτης 30/08, θα γίνει με μέριμνα του Δήμου Σαλαμίνας και ηχητική ειδοποίηση στις περιοχές αυτές (με ντουντούκα), κατά μήκος όλου του προγραμματισμένου δρομολογίου των ψεκασμών, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι.