Η Σαλαμίνα ανάμεσα στις 36 περιοχές της Αττικής που κινδυνεύουν να γίνουν νέο… Μάτι!

Οι 94 έως τώρα νεκροί από τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα υπενθυμίζουν με τον πιο μακάβριο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων αντιμετώπισης καταστροφών. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο κομμάτι αυτό, με κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάστασή της από την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

-->
Το Μάτι όμως και οι γύρω περιοχές δεν είναι οι μοναδικές στην Αττική που μπορεί να φέρουν νέες τραγωδίες. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» συνολικά 36 περιοχές με δάση και αυθαίρετη δόμηση θεωρεί η Πυροσβεστική «υψίστου κινδύνου». 
Πρόκειται για περιοχές που έχουν διάσπαρτους οικισμούς μέσα στο δάσος, με προβληματική ρυμοτομία και λίγες διεξόδους για τους πολίτες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Το σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για το 2018 που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» οι περιοχές αυτές στη Βορειοανατολική Αττική είναι: Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Λαύριο, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Λαγονήσι, Βάρη, Παιανία (ζώνη Υμηττού), μεγάλα τμήματα του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδος, το 70% των εκτάσεων σε Κορωπί και Μαρκόπουλο, όπως και η περιοχή των Καλυβίων.
Στη Δυτική Αττική οι περιοχές αυτές είναι οι Άνω Φούσα, Ρουπάκι, Νεόκτιστα, Τζαβερδέλλα, Γκοριτσά, Νέα Ζώη, Κιάφα, Κόρακας, Μακριά Άμμος, Αγία Σωτήρα, Πουρνάρι, Καραούλι, Φίχθι, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Αλεποχώρι, Άγιος Νεκτάριος Βιλίων, Κινέτα, Ντουράκος, Μάζι, Άγιος Παντελεήμονας, Παλαιοκούνδουρα και ορισμένες περιοχές στην Σαλαμίνα.