Το χρονοδιάγραμμα για την Υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας

Με τίτλο "η  μάχη για την επικράτηση στα νέα μεγάλα έργα ξεκίνησε για τους κορυφαίους τεχνικούς ομίλους της χώρας" το  ypodomes.com αναφέρει ότι οι μεγάλες τεχνικές εταιρίες είναι σε θέση μάχης για τη διεκδίκηση αυτών των μεγάλων έργων και μαζί με αυτές και οι κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης Vinci και Hochtief,  αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση των

-->
συμβολαίων τα οποία είναι: η Γραμμή 4 του Μετρό, η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, ο ΒΟΑΚ μαζί με το Καστέλι και την ολοκλήρωση του Ε65.

Συγκεκριμένα για τη Σαλαμίνα αναφέρει ότι εντός 2019 θα αναδειχθεί ο παραχωρησιούχος και ότι τα έργα θα διαρκέσουν 4 χρόνια δηλ. αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2023 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Στην Υποθαλάσσια Σαλαμίνας εκτιμώμενου κόστους 400εκατ.ευρώ, που είναι σε δημοπράτηση εδώ και περίπου δύο χρόνια. Τα εταιρικά σχήματα που συμμετέχουν είναι οι ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και VINCI CONCESSIONS-VINCI HIGHWAYS–ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. Στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η Β`φάση, και το 2019 να αναδειχθεί ο παραχωρησιούχος. Τα έργα εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 4 χρόνια.