Η απάντηση της Δημάρχου Σαλαμίνας στους συκοφάντες

Αγαπητοί μου συνδημότες,
 
Στα 4 χρόνια που είμαι στη διοίκηση του πιο λεηλατημένου και χρεοκοπημένου Δήμου της Ελλάδας και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες που έχουν ποτέ υπάρξει (οικονομική κρίση, παρατηρητήριο, έλλειψη προσωπικού, απαγόρευση πρόσληψης υπαλλήλων κ.ά.) εγώ και οι συνεργάτες μου αφιερώσαμε με πάθος όλο μας τον εαυτό στην εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και του Δήμου μας προσφέροντας κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας.

--> Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στο Δήμο, είτε υπάλληλος, είτε αιρετός, που να μην γνωρίζει ότι ανιδιοτελώς στηρίζω ακόμα οικονομικά τον Δήμο για την επούλωση πληγών που άφησε πίσω της η απελθούσα διοίκηση.
 
Ιδίως τον πρώτο ενάμιση χρόνο της θητείας μας που ο Δήμος στερείτο εγκεκριμένου προϋπολογισμού και δεν μπορούσε από το νόμο να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ από το ούτως ή άλλως άδειο Ταμείο του, αντιμετώπιζα εξ ιδίων τις  επείγουσες ανάγκες της λειτουργίας του Δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών. 
Ουδέποτε τέλεσα παράνομες πράξεις ή αποφάσεις γιατί πάντα τηρούσα τη νομιμότητα και ποτέ επί των ημερών μου δεν χρεώθηκαν οι δημότες για  παράνομες πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης όπως γινόταν κατά συρροή στο παρελθόν. 
Ποτέ ως Δήμαρχος δεν είχα δοσοληψίες με προμηθευτές και εργολάβους πολλοί από τους οποίους ούτε καν με γνώριζαν.

Η πρόσφατη ανηλεής εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας που έχει εξαπολυθεί από καλά οργανωμένη ομάδα πολιτικών μου αντιπάλων, έχει ως στόχο να πλήξει και να αποδυναμώσει εκείνο που κατά κοινή ομολογία με διέκρινε μια ζωή και με ξεχωρίζει ως άνθρωπο και ως Δήμαρχο, κι αυτό δεν είναι άλλο παρά η αξιοπρέπεια και το ήθος μου.
Δύο στοιχεία της προσωπικότητας μου για τα οποία είμαι υπερήφανη και για τα οποία όσο υπάρχω δεν θα επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να τα αμφισβητήσει.
 
Γεγονός είναι ότι λόγω χαρακτήρος ανέχθηκα πολλά και επί πολύ. Όμως για όλα υπάρχει ένα όριο πέραν του οποίου η ανοχή εκλαμβάνεται και ως αδυναμία. 
Επειδή η ασύστολη συκοφαντία ξεπέρασε τα όρια αυτής της ανοχής, ήλθε η ώρα ο κάθε συκοφάντης να αντιμετωπίσει αυτό που του αξίζει, όχι από μένα αλλά από την αδέκαστη Δικαιοσύνη.

Καταλαβαίνω τον πανικό τους τώρα που έχουμε μετατρέψει το νησί σε ένα απέραντο “εργοτάξιο” με έργα, τώρα που καταφέραμε και μηδενίσαμε το υπέρογκο χρέος του Δήμου, τώρα που αρχίζει η προεκλογική περίοδος και βλέπουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
 
Αυτά που ακούγονται ή γράφονται είναι στημένα και ψευδή και θέλω να διαβεβαιώσω όσους ασκούν πολιτική με λάσπη και υπαγορευμένα ψεύδη ότι οι πράξεις τους δεν θα οδηγήσουν πουθενά άλλου, πέρα από το να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Επειδή οι συκοφάντες είχαν περίσσεια θράσους αλλά έλλειψη θάρρους, έκαναν όλες τις καταγγελίες ανώνυμα. 
Ήδη έχει κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εύρεση των ανώνυμων και πρόκειται άμεσα να ασκηθεί μήνυση και αγωγή εναντίων εκείνων  που μέσω του Facebook έκαναν αναπαραγωγή παράνομου και παραποιημένου οπτικοακουστικού υλικού. 

Από τώρα και στο εξής ο πόλεμος προς αυτούς που επιθυμούν να μετατρέψουν την ενασχόληση με τα κοινά σε «βούρκο» θα είναι αμείλικτος.
  
                                                                                                    Σαλαμίνα 18/8/2018

                                                                                  Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου
                                                                                  Δήμαρχος Σαλαμίνας