Έτσι συντελέστηκε και η δεύτερη προδοσία του Αρχιεπισκόπου προς τον μακαριστό Ιγνάτιο

 Το χρίσμα στον Ιερώνυμο Νικολόπουλο
Έτσι συντελέστηκε και η δεύτερη προδοσία του Αρχιεπισκόπου προς τον μακαριστό Ιγνάτιο. Η πρώτη έγινε όταν ήταν ακόμα εν ζωή ο μακαριστός Ιγνάτιος. Ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε και τότε να υποστηρίξει τον Αρχιμ. Αχίλειο για τη Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο ξεχνώντας την υποστήριξη του μακαριστού Ιγνάτιου στα δύσκολα γιαυτόν χρόνια.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άνοιξε τα χαρτιά του και είπε ότι ήλθε η ώρα να ανέλθει στο ύπατο εκκλησιαστικό αξίωμα και να εκλεγεί Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου  ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Γραμματέας Α της Συνόδου.

-->
όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ:
Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος είναι κληρικός με σπουδαία μόρφωση και έχει διακριθεί τόσον ως Θεολόγος με τον πνευματικό λόγο του και τα ιερά του κηρύγματα αλλά και ως Νομικός, αφού πολλά από τα νομικά θέματα της Συνόδου αλλά και άλλων Μητροπόλεων, φέρουν την προσωπική του σφραγίδα και διεκπεραιώνονται από τον ίδιο!

Είναι αλήθεια ότι καθυστέρησε η προαγωγή του Ιερωνύμου! Έβλεπε τους συναδέλφους του να φεύγουν ως Μητροπολίτες ο ένας μετά τον άλλον και αυτός παρέμενε πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσία του στην Σύνοδο. Τελευταία άρχισε πια να δυσφορεί και να αγωνιά για την επόμενη ημέρα!



Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος

Όταν εχήρευσε η Μητρόπολη Λαρίσης ομάδα Ιεραρχών που ήθελε από καιρό να δει τον Ιερώνυμο Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας, πήγε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε την προαγωγή του. Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά το αρνήθηκε. Τους είπε ότι τον έχει στο μυαλό του για κάτι άλλο που δεν θα αργήσει. Ήταν η εποχή που όλοι πίστευαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμούσε την εκλογή του Αρχιμ. Γρηγορίου Παπαθωμά, διαπρεπούς καθηγητή, σε Μητροπολίτη Λαρίσης.
Όμως η υποψηφιότητα αυτή ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την διεμβόλισε με το βέτο που έθεσε από καιρό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος καθώς φαίνεται έχει διαφορετική οπτική σε ακαδημαϊκά θέματα από τον συνάδελφό του καθηγητή Αρχιμ. Γρηγόριο Παπαθωμά.
Την ανατροπή αυτή κατάφερε, όπως λένε οι πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας με δυό επισκέψεις του στην Ζάλτσα, τόπο θερινής διαμονής του Αρχιεπισκόπου.
Το επιχείρημα που μέτρησε στον Αρχιεπίσκοπο ήταν το γεγονός ότι οι Αρχιερείς που είχαν αντίθετη άποψη για την προαγωγή του Αρχιμ. Γρηγορίου Παπαθωμά υποστήριζαν πως ο εν λόγω κληρικός δεν έχει κάνει τίποτα για την Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε να δικαιούται μιας τόσο σπουδαίας Μητρόπολης! Ενώ για κάτι μικρότερο δεν θα είχαν αντίρρηση, ακόμη και ο Μεσσηνίας δεν θα αντιδρούσε όπως δεσμεύτηκαν στον Αρχιεπίσκοπο.
Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άκουσε με θετική διάθεση τόσο την πρώτη ομάδα που υποστήριξε την προαγωγή Ιερωνύμου όσο και την δεύτερη η οποία αποδόμησε εντελώς τον έτερο υποψήφιο. Αντιθέτως άκουσε με ενδιαφέρον τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο ο οποίος πήγε και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο την προαγωγή κληρικού συνεργάτη του Μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου. Αλλά προσέκρουσε στο νεαρό της ηλικίας του υποψηφίου για να του δώσει το επίσημο χρίσμα!
– « Όποιον βγάλετε και μου τον φέρετε εγώ θα τον χειροτονήσω», είπε στον Σεβ. Κερκύρας ο Αρχιεπίσκοπος.
Με την ίδια διάθεση δέχθηκε και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης Αρχιμ. Αχίλειο ο οποίος ζήτησε την ευχή και την άδεια το Αρχιεπισκόπου προκειμένου να επιδοθεί σε σκληρό αγώνα για να εκλεγεί Λαρίσης. Ο Αρχιεπίσκοπος του είπε ότι μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος και να ζητήσει από τους Ιεράρχες να τον ψηφίσουν αλλά εκείνος δεν μπορεί να του δώσει το επίσημο χρίσμα.
Επομένως όλα δείχνουν ότι το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Λαρίσης έχει ήδη διαμορφωθεί:
•Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος
•Αρχιμ.Ιγνάτιος Μουρτζανός και
•Αρχιμ.Αχίλειος Τσούτσουρας
Η γνώμη των πλειόνων θα δώσει το αποτέλεσμα.

Όλη η Σαλαμίνα στηρίζει τον Αρχιμ.Αχίλειο Τσούτσουρα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Πηγή: exapsalmos.gr