Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Αγωγή 300.000 ευρώ Μελλισσανίδη κατά Δερτούζου για συκοφαντική δυσφήμηση: "Να πάρουν θέση όλοι οι ενεργοί πολίτες"


Ο κ. Μελισσανίδης, Εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του slop που ήταν δεμένο και λειτουργούσε στην Κυνόσουρα επί δεκαετίες μου έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση αξιώνοντας 300.000 ευρω!!

Αφορμή για την αγωγή στάθηκε μία δημοσίευση που έκανα πέρσι τον Σεπτέμβριο  στο f-b, σχετικά με την οικολογική καταστροφή που προξένησε η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ.
-->

Το "επιλήψιμο" για τον κ. Μελισσανίδη ήταν ότι χαρακτήρισα οχλούσα και παράνομη την παρουσία του σλοπ ιδιοκτησίας του στην Κυνόσουρα  και ότι το αποκάλεσα περιβαλλοντική βόμβα.
 
Η αναφορά μου ήταν η ίδια ή παρόμοια με αυτές που έχουν γίνει διαχρονικά χιλιάδες φορές από ευαίσθητους πολίτες και φορείς με δημόσιες δηλώσεις και διαμαρτυρίες και με επίσημα έγγραφα στο Υπουργείο πολιτισμού αλλά και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η αναφορά ήταν ίδια με αυτές που έχουν γίνει από έγκριτους Δημοσιογράφους  αλλά και από τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στον Ιερό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. 


Η ετεροχρονισμένη αγωγή όμως ίσως συνδέεται με την μήνυση που  υποβάλαμε πρόσφατα με άλλους αγωνιστές μεταξύ των οποίων και μέλη της Ομοσπονδίας  κατά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για την άδεια  πρόσδεσης πλοίων στην Κυνόσουρα, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση  των πλοίων που έδεναν και έκαναν επισκευές εκεί   και του SLOP , καθώς επίσης και με την περαιτέρω πρόσδεση πλοίων στην Κυνόσουρα μετά από 30 χρόνια.


Οι προσπάθειες και οι αγώνες δεκαετιών για μια Σαλαμίνα αντάξια της Ιστορίας της  δεν θα καμφθούν από παρόμοιες διώξεις.


Η αγωγή στο πρόσωπό μου από ένα ισχυρό άνδρα της Εφοπλιστικής οικογένειας, γιατί υπερασπίστηκα την Σαλαμίνα και την Ιστορία της είναι τιμή για μένα που δεν την δικαιούμαι. Πριν από μένα έδωσαν μάχες άξιοι αγωνιστές αυτού του τόπου που με ταπεινότητα υποκλίνομαι σε όλους. Η δική μου προσφορά είναι ελάχιστη.


Είναι τιμή για μένα που ένας εφοπλιστής μου κάνει αγωγή και ζητά 300.000 !!! ευρώ αποζημίωση από ένα συνταξιούχο Ναυτικό  γιατί υπερασπίστηκα την Κυνόσουρα ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.Καλώ το Δημοτικό συμβούλιο, τους υποψήφιους Δημάρχους και κάθε ενεργό πολίτη να πάρουν θέση.


Τελειώνοντας αφιερώνω ένα απόσπασμα του Λυσία στον κατήγορό μου:

Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. (Λυσίας υπέρ του αδυνάτου)


Σχεδόν χρωστάω χάρη στον κατήγορό μου γιατί μου ετοίμασε αυτό το δικαστικό αγώνα.

Ο αγώνας  για μια Σαλαμίνα αντάξια της Ιστορίας της συνεχίζεται.Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

15 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/10/18 11:02

  κ. Δερτουζο αρκετά έχεις ξεγελάσει τον κόσμο, είναι λυπηρό αυτό που συνέβη με αγωγές και δικαστήρια λύσεις στα προβλήματα του νησιού δεν έρχονται, κ. Δερτουζο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν κάνεις ανακοινώσεις και κατάφερε κατά παντός χωρίς στοιχεία, λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη αλλά κάποτε θα συνέβαινε, με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/10/18 11:26

   εσυ ρε τι εισαι τσατσος του μελλισανιδη η του σουλτανου;

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος21/10/18 13:43

  Καλη νύχτα κε Δερτούζο!!!!!!!!!!
  Καλη νύχτα και σε σένα κε Τζαβαρη!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/10/18 14:01

   Οτι ειναι ο μελισανος εισαστε και εσεις και ο σουλτανος

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος21/10/18 15:17

  Τωρα Δερτουζο ερχονται αγωγες απο αυτους που κοροειδευεις τοσα χρονια για τα δασικα.Καταλαβες παρτουζο, οταν λες κάτι για να κοροϊδέψεις τον κοσμο γυρνουν πισω. Τωρα ρουφά το αυγο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος21/10/18 15:21

  Διάβασα το tweet του τ.Δημάρχου Σαλαμίνας το οποίο αναρτήθηκε πριν λίγο και γράφει:"Οι αγώνες και οι αγωνιστές δεν κάμτονται από τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος21/10/18 16:21

  Λαμόγιο, λαμόγιο υποστηρίζει και οι δύο μόνο κακό έχουν κάνει στην Σαλαμίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος21/10/18 19:37

  Κύριε Δερτούζο,

  Ζητάτε από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους υποψήφιους δημάρχους και από τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση για την αγωγή που σας υπέβαλε ο κ. Μελισσανίδης. Μήπως πρώτα πρέπει κ. Δερτούζο να ζητήσετε συγνώμη από το λαό της Σαλαμίνας τον οποίο προσπαθήσατε να ξεγελάσετε ? Σύμφωνα με ανάρτησή σας στο SALAMINA PRESS Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 και με τίτλο MΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ- ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΝΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
  Αλλά και μέχρι πριν μία εβδομάδα ο κύριος Κοκκινίδης στην ανάρτηση ΓIANNHΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ : ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ έγραψε σχόλιο (15/10/18 16:11) ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή απομάκρυνε τα SLOPS από την Κυνοσούρα Γιατί προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους πολίτες ? Τα slops έφυγαν γιατί ο κ. Μελισσανίδης έκανε εδώ και 2 χρόνια χερσαίες εγκαταστάσεις στη ΒP Hellas στη Δραπετσώνα! Το δε ECOMASTER πουλήθηκε και πήγε και διάλυση. Και εσείς διατυμπανίζεται ότι διώξατε τα SLOPS Μήπως, λέω εγώ, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες ?


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/10/18 21:08

   Κατά σύμπτωση το σλοπ έφυγε από την Κυνόσουρα, λίγες μέρες μετά τη μήνυση στο Κεντρικό Λιμεναρχαίο Πειραιά.
   Κατά σύμπτωση το σλοπ είχε άδεια μέχρι το 2023 και δούλευε δύο χρόνια αφ' ότου είχε λειτουργήσει η Δραπετσώνα.
   Κατά σύμπτωση η δήμαρχος είχε διαγράψει τη επιτροπή της Κυνόσουρας, γιατί της έτρωγε το... "ψωμί".
   Κατά σύμπτωση η δήμαρχος δεν εφάρμοσε την απόφαση 2/2016 που ζήταγε να φύγει και το σλοπ.
   Πολλές συμπτώσεις οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Πολλά τα λεφτά Μάικ.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος21/10/18 19:58

  MANO ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΆΓΓΕΛΟΥ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ; ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗφΟΥΛΑΚΙΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος21/10/18 20:19

  ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΕ ΜΑΝΟ την αγωγή θα την βγάλεις στην δημοσιότητα για να δούμε και εμείς τι γράφει ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/10/18 20:22

   ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΓΗ , ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ .

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος21/10/18 20:46

  Και τι μας ενδιαφέρει εμάς ρε κόπανε, το ότι σου ΄κανε αγωγή ο Μελισανίδης; Αν αυτά που μόνος σου έγραφες και υπέγραφες ήταν αλήθεια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν αντίθετα ήταν ψέματα τότε καλά να πάθεις να μην συκοφαντείς.Όταν κάνεις το μάγκα, επιδιώκοντας να περάσεις στο κόσμο ότι εσύ ενδιαφέρεσαι για τα .... κακώς κείμενα ενώ οι άλλοι όχι, θα υποστείς και τις συνέπειες της πράξης σου. Όταν έγραφες και συκοφαντούσες με ψέματα για να παραστήσεις τον επαναστάτη του κώλου μαζί με τους ομοίους σου, να πρόσεχες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος21/10/18 21:44

  Ρε Μάνο τι λένε δεν υπάρχει αγωγή ,ρε θα μας τρελάνεις ρε είσαι ο εθνικοτοπικός ήρωας του νησιού μετά τον Αίαντα είσαι εσύ τι είναι αυτά που γράφουν βγες και τίναξε τους στον αέρα έλα ξεκίνα γιατί έχουμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος22/10/18 00:16

  Συγχαρητήρια σε όλα τα νανάκια που είναι με τον Μελισσανίδη. Μπράβο παιδιά γράψτε και άλλα για διασυρθείτε ακόμη πιο πολύ. Μπραβο!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.