Αγωγή 300.000 ευρώ Μελλισσανίδη κατά Δερτούζου για συκοφαντική δυσφήμηση: "Να πάρουν θέση όλοι οι ενεργοί πολίτες"


Ο κ. Μελισσανίδης, Εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του slop που ήταν δεμένο και λειτουργούσε στην Κυνόσουρα επί δεκαετίες μου έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση αξιώνοντας 300.000 ευρω!!

Αφορμή για την αγωγή στάθηκε μία δημοσίευση που έκανα πέρσι τον Σεπτέμβριο  στο f-b, σχετικά με την οικολογική καταστροφή που προξένησε η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ.
-->

Το "επιλήψιμο" για τον κ. Μελισσανίδη ήταν ότι χαρακτήρισα οχλούσα και παράνομη την παρουσία του σλοπ ιδιοκτησίας του στην Κυνόσουρα  και ότι το αποκάλεσα περιβαλλοντική βόμβα.
 
Η αναφορά μου ήταν η ίδια ή παρόμοια με αυτές που έχουν γίνει διαχρονικά χιλιάδες φορές από ευαίσθητους πολίτες και φορείς με δημόσιες δηλώσεις και διαμαρτυρίες και με επίσημα έγγραφα στο Υπουργείο πολιτισμού αλλά και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η αναφορά ήταν ίδια με αυτές που έχουν γίνει από έγκριτους Δημοσιογράφους  αλλά και από τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στον Ιερό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. 


Η ετεροχρονισμένη αγωγή όμως ίσως συνδέεται με την μήνυση που  υποβάλαμε πρόσφατα με άλλους αγωνιστές μεταξύ των οποίων και μέλη της Ομοσπονδίας  κατά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για την άδεια  πρόσδεσης πλοίων στην Κυνόσουρα, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση  των πλοίων που έδεναν και έκαναν επισκευές εκεί   και του SLOP , καθώς επίσης και με την περαιτέρω πρόσδεση πλοίων στην Κυνόσουρα μετά από 30 χρόνια.


Οι προσπάθειες και οι αγώνες δεκαετιών για μια Σαλαμίνα αντάξια της Ιστορίας της  δεν θα καμφθούν από παρόμοιες διώξεις.


Η αγωγή στο πρόσωπό μου από ένα ισχυρό άνδρα της Εφοπλιστικής οικογένειας, γιατί υπερασπίστηκα την Σαλαμίνα και την Ιστορία της είναι τιμή για μένα που δεν την δικαιούμαι. Πριν από μένα έδωσαν μάχες άξιοι αγωνιστές αυτού του τόπου που με ταπεινότητα υποκλίνομαι σε όλους. Η δική μου προσφορά είναι ελάχιστη.


Είναι τιμή για μένα που ένας εφοπλιστής μου κάνει αγωγή και ζητά 300.000 !!! ευρώ αποζημίωση από ένα συνταξιούχο Ναυτικό  γιατί υπερασπίστηκα την Κυνόσουρα ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.



Καλώ το Δημοτικό συμβούλιο, τους υποψήφιους Δημάρχους και κάθε ενεργό πολίτη να πάρουν θέση.


Τελειώνοντας αφιερώνω ένα απόσπασμα του Λυσία στον κατήγορό μου:

Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. (Λυσίας υπέρ του αδυνάτου)


Σχεδόν χρωστάω χάρη στον κατήγορό μου γιατί μου ετοίμασε αυτό το δικαστικό αγώνα.

Ο αγώνας  για μια Σαλαμίνα αντάξια της Ιστορίας της συνεχίζεται.



Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος