Η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα για τον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ! Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας;

ΨHΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Β' EΛΜE ΠΕΙΡΑΙΑ (17/10/2018)

«H επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από φασίστες της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτει για άλλη μία φορά το φασιστικό πρόσωπο της ναζιστικής εκληματικής οργάνωσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες.

-->
Τα τελευταία χρόνια είχαμε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος για να διώξει τα προσφυγόπουλα, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO στο Ικόνιο.
Είναι πρόκληση μετά από σωρεία επιθέσεων οι φασίστες χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε Πέραμα και Σαλαμίνα και να διατηρούν ακόμα γραφεία στη Σαλαμίνα. Είναι πρόκληση 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του, ο υπόδικος Λαγός, να καταθέτει στεφάνι σε εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου, παριστάνοντας τον εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος.

Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. Καλούμε τις αντιφασιστικές κινήσεις, τα συνδικάτα, τα Δημοτικά Συμβούλια να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση στο Βαγγέλη Παπαμιχαήλ και να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη, 12μες, στα Καραβάκια Περάματος.

Β ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΕΠΑΣ), ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ), ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ».*

*Βλ. : https://www.facebook.com/belmepeiraia/