Και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ καλούν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

«Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη μαζικότητα του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να
ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά», τονίζουν στο κάλεσμά τους τα σωματεία των εργαζομένων του ΟΛΠ
Με ανακοίνωσή τους, τα Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ (ΕΤΧΥ/ΟΛΠ), της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και της 'Ενωσης Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ (ΕΜΥ/ΟΛΠ), καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου (12:00 μ.μ.), στα Καραβάκια Περάματος «και να δώσουν την απάντηση που αρμόζει σ’αυτούς που επιχειρούν να επιβάλλουν το φόβο και τον τρόμο».
Στο εν λόγω συλλαλητήριο καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, σωματεία και δημοτικές κινήσεις, με αφορμή την πρόσφατη φασιστική επίθεση στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Παπαμιχαήλ
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 3pointmagazine.gr o γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, η επίθεση έγινε αμέσως μόλις κατέβηκε από το καράβι στο λιμάνι του Περάματος. Είχαν προηγηθεί μερικά περιστατικά εκφοβισμού στη Σαλαμίνα και ήταν γνωστός στα φασιστοειδή της περιοχής. Επίσης, με βάση τα λεγόμενα των δύο Χρυσαυγιτών όταν χτυπούσαν τον Βαγγέλη, γνώριζαν τον τόπο διαμονής του και την πολιτική του ταυτότητα. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να είναι πειστήρια της ενέδρας που στήθηκε και όπως γίνεται αντιληπτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και στην καθεμία που έχει έντονη αντιφασιστική δράση.
Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα τελευταία χρόνια, όπως υπενθυμίζουν τα σωματεία του ΟΛΠ, είχαμε τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος για να διώξει τα προσφυγόπουλα, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, αλλά και την πολύ πρόσφατη επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία των εργαζομένων στην ΣΕΠ/COSCO στο Ικόνιο, στις 7 Σεπτεμβρίου 2018.
Όπως ανέφερε εκείνη την ημέρα στην καταγγελία της, η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), «η επίθεση στον δημοσιογράφο ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών-απεργοσπαστών», επικεφαλής της οποίας, σύμφωνα με την καταγγελία, βρέθηκε «γνωστός Χρυσαυγίτης», μέλος «του δήθεν σωματείου της Χρυσής Αυγής στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη». Πρόκειται, σύμφωνα με την καταγγελία για το Νίκο Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος πράγματι αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των νεοναζί ως «αντιπρόεδρος του σωματείου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος "Άγιος Νικόλαος "», δηλαδή του χρυσαυγίτικου εργοδοτικού σωματείου. 
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, «είναι πρόκληση μετά από τόσες επιθέσεις οι φασίστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε Πέραμα και Σαλαμίνα. Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη μαζικότητα του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά».
«Η δίκη για τα εγκλήματα και τις επιθέσεις των οργανωμένων φασιστών συνεχίζεται και αποκαλύπτεται στο πανελλήνιο η δολοφονική δράση και αποδεικνύονται ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Οι δολοφονικές, μισαλλόδοξες, ρατσιστικές  και φασιστικές επιθέσεις αυτών των ομάδων δεν είναι ανεκτές από κανέναν εργαζόμενο του Πειραιά», τονίζουν τα σωματεία, υπογραμμίζοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας οφείλει να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να υπερασπιστεί την ελεύθερη έκφραση και τη δημοκρατία. «Καλούμε την Πολιτεία και τους θεσμούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε συντεταγμένα να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις», το μήνυμα των εργαζομένων που δίνουν το ραντεβού μαζί με πλήθος ακόμα φορέων και συλλογικοτήτων το μεσημέρι του Σαββάτου: