ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
Βρισκόμαστε στα μέσα  Νοέμβρη και στο 1ο Γυμνάσιο Περάματος οι μαθητές κάνουν ακόμα 3ωρα και 4ωρα λόγω των κενών σε εκπαιδευτικούς.
Η κανονικότητα που μας μοστράρει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τόσο η κυβέρνηση, όσο και το Υπουργείο Παιδείας, μεταφράζεται σε πολλές χαμένες διδακτικές ώρες για τα σχολεία της Β΄ βάθμιας, ενώ αντίστοιχα παραμένουν πολλά κενά στις ειδικότητες στα δημοτικά σχολεία.

Η κατάσταση για μαθητές και γονείς έχει φτάσει στο αμήν.
-->


Το αυτονόητο, να ξεκινάει η κάθε σχολική χρονιά με όλους τους καθηγητές και όλα τα βιβλία, σε ασφαλή κτίρια για τα παιδιά μας, έχει καταντήσει να είναι μόνο παχιά λόγια και υποσχέσεις.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την μάθηση των παιδιών μας.
Οι μαθητές και οι γονείς του 1ουΓυμνασίου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Με συλλογικές διαδικασίες οι μαθητές αποφάσισαν “κατάληψη στην εγκατάλειψη” του σχολείου τους. Πριν πάρουν αυτή την απόφαση οι μαθητές, είχαν επισκεφτεί το Δήμαρχο Περάματος την 1/11/18 και εξέφρασαν το πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών, όπως επίσης  και το θέμα που έχει προκύψει με το φύλακα του σχολείου, όπου και τα τρία σχολεία που συστεγάζονται, μοιράζονται τον ίδιο φύλακα ανά εβδομάδα.
Μετά την οργανωμένη πίεση που άσκησαν γονείς και μαθητές, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να κάνει ελιγμό και να βάλει πούλμαν για την διευκόλυνση μαθητών και γονιών στο Υπουργείο Παιδείας. Την απόφαση αυτή είχαν πάρει οι γονείς μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων στη γενική συνέλευση τους, την Πέμπτη 8/11/18.


ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!
Είναι τόσο μεγάλη η ευαισθησία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της παιδείας στην πόλη μας, που ενώ υπάρχει αίτημα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης, για να συζητηθούν αυτά τα προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο, αρνούνται πεισματικά να φέρουν το θέμα προς συζήτηση.


Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της πόλης μας, να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν  στο δίκαιο αγώνα των μαθητών του 1ουΓυμνάσιου Περάματος.


Απαιτούμε:
  • Το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα του 1ουΓυμνασίου.
  • Να καλυφτούν επίσης όλα τα κενά που υπάρχουν στα υπόλοιπα σχολεία του Περάματος σε Α΄ βάθμια και Β΄ βάθμια.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά.


Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Λ. Ειρήνης & Αναπαύσεως – Πέραμα  - enosigoneonperamatos@gmail.com


09/11/2018