Με ανατροπή επικράτησε δύσκολα ο Ιωνικός

Ο Iωνικός επικράτησε με 2-1 του Αμπελακιακού στη  Σαλαμίνα σε μία αναμέτρηση στην οποία βρέθηκε να χάνει στο 35′ με το γκολ του Σταφσουλάι, ωστόσο ανέτρεψε την κατάσταση χάρις στα γκολ των Ατματζίδη και Θέου!

-->
Ιωνικός ήταν καλύτερος στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, αλλά στο 11′ η κεφαλιά του Κουιρουκίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 16, ο Καρνέσης είχε “όχι” στο σουτ του Μακρίδη.  Στο 32′ ο κίπερ του Αμπελακιακού απέκρουσε το σουτ του Καλλέργη και τρία λεπτά μετά, ο Αμπελακιακός άνοιξε το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Σταφσουλάι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Νικαιώτες ήθελαν να βγουν επιθετικά, αλλά ο Αμπελακιακός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα ο Ντάφλας βρέθηκε σε θέση βολής στο 47′, αλλά ο Πατσατζόγλου κόντραρε τη μπάλα πριν αυτή ανησυχήσει τον Κουρεπίνη.

Τελικά, στο 52′, ο Ιωνικός ισοφάρισε. Ο Μουστάκης, από δεξιά, έκανε την πάσα για  τον Κατσικογιάννη, που με τη σειρά του έβγαλε την κάθετη για τον Ατματσίδη και εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1!
Σχεδόν ενάμιση λεπτό μετά, ο  Καλλέργης έκανε αβίαστο λάθος, ο Κανελλόπουλος έκλεψε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον Κουρεπίνη, όμως ο κίπερ του Ιωνικού ήταν ψύχραιμος και παρότι ο επιθετικός των γηπεδούχων προσπάθησε να τον «κρεμάσει», εκείνος ψύχραιμα μπλόκαρε τη μπάλα.
Από εκείνο το σημείο και πέρα, ο Ιωνικός «ξύπνησε» για τα καλά και σε αυτό βοήθησαν πολύ οι αλλαγές του Δημήτρη Αρναούτη (Θέος και Πογοσιάν αντί των Κατσικογιάννη και Μακρίδη) και κάπως έτσι έγινε η ανατροπή υπέρ των Νικαιωτών!
Στο 72′ Θέος και Πογοσιάν άλλαξαν τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον πρώτο που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του συμπαίκτη του και έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους! Η ομάδα του Ιωνικού θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα δύο γκολ τουλάχιστον, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο άπαντες στο στρατόπεδο των “κυανόλευκων” επικεντρώνονται στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Εθνικό.
Aμπελακιακός: Καρνέσης, Τσαραούσης, Λιάτος, Καμπούρης, Χαλούλος, Κοφσανίδης, Σαρήγιαννης, Λίτσι, Κανελλόπουλος, Ντάφλας, Σταφσουλάι.
Ιωνικός: Koυρεπίνης Μουστάκης, Δημακάκος (79′ Καρέλης), Πατσατζόγλου, Μανωλάς, Γκοτσούλιας, Μακρίδης (61′ Πογοσιάν), Καλλέργης (85′ Σάμιος), Ατματζίδης, Κατσικογιάννης (61 Θέος), Κουϊρουκίδης.


https://www.mikriliga.com/terastio-quot-diplo-quot-sti-salamina-o-ionikos/