Η εποχή που η Σαλαμίνα με γνώση, σχέδιο και όραμα θα διεκδικεί αυτά που της αναλογούν σε λίγο ξεκινά.


Φίλες και Φίλοι,
η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ‘ΠΔΕ 2019: Προτάσεις Έργων’ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προχωρά στην διάθεση κονδυλίων για επεμβάσεις στους λιμένες της Επικράτειας (ΑΔΑ: Ω80Θ465ΧΙ8-ΦΘΤ).

-->
Καλεί, λοιπόν, μεταξύ άλλων τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία να υποβάλουν μελέτες, για έργα που αφορούν τα Λιμενικά Ταμεία και συνδέονται με την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης μπορεί να φτάνει έως τις 100.000 ευρω. Το ποσό αυτό θα διατεθεί, ως προελέχθη, από την Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν από τα ενδιαφερόμενα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία το αργότερο ως τις 15/4/2019.
Έως σήμερα, 9/4/2019 ουδεμία τέτοια μελέτη έχει υποβληθεί από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας.
Επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού μας είναι σε τόσο άριστη κατάσταση, ώστε να μας… περισσεύουν χρήματα για έργα που μπορούν να φτάσουν τις 100.000 ευρω και επειδή εμάς δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπολίτευση αλλά το καλό του τόπου μας, καλούμε την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. να σπεύσουν, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουν την δυνατότητα αυτή που δίδεται για την χρηματοδότηση έργων βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σαλαμίνας.
Η εποχή που η Σαλαμίνα μένει συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις τελειώνει σύντομα. Η εποχή που η Σαλαμίνα με γνώση, σχέδιο και όραμα θα διεκδικεί αυτά που της αναλογούν σε λίγο ξεκινά.
                                                                   Γιώργος Θ. Παναγόπουλος
                                                                                Δικηγόρος
                                                                    Υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας