Η αποχέτευση που... δεν τελειώνει ποτέ!

Τις τελευταίες ημέρες, και όχι μόνο, γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων αλλά και
προβληματισμών πολλών συμπολιτών μας που έλαβαν ειδοποιητήρια, τα οποία αφορούσαν
υπερτιμολογήσεις σε σχέση με τις αρχικές τιμές της σύνδεσή τους στο αποχετευτικό δίκτυο.


-->


Έτσι λοιπόν συναντηθήκαμε με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου όπου εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για τις ανατιμήσεις που προέκυψαν εκ των υστέρων.
Μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωσή μας από την τεχνική υπηρεσία πραγματικά, εκπλαγήκαμε με την άρτια γνώση του όλου θέματος από τους αρμοδίους υπαλλήλους, αντίθετα με την εικόνα που συνήθως παρουσιάζουν οι Δημοτικές αρχές, όταν οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν τους αφήνουν να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό.


Συμπεράναμε λοιπόν, ότι κύρια αιτία ήταν οι διαφορετικές εργολαβίες-αναθέσεις που είχαν σαν συνέπεια διαφορετικές τιμολογήσεις που γίνονταν από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές,
ανάλογα με τις ανάγκες- πιέσεις που προέκυπταν, που πολλές φορές είχαν, ως φαίνεται και "πελατειακή" σκοπιμότητα.


Το νομικό πλαίσιο της ΕΥΔΑΠ (Ν. 1068/1980 αρ.14) που καθορίζει τον τρόπο υπολογισμού τιμολόγησης των συνδέσεων, όπως εφαρμόσθηκε σε άλλους Δήμους (Ελευσίνα, Παλλήνη, Μέγαρα,Ασπρόπυργο, Νίκαιας- Ρέντη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ.α), αγνοήθηκε παντελώς. Ως εκ τούτου οι πολίτες δεν αντιμετωπίσθηκαν ισότιμα, γεγονός το οποίο τους επιβαρύνει οικονομικά και βεβαίως απαξιώνει τη σχέση εμπιστοσύνης δήμου-πολίτη με αποτέλεσμα οι Δημότες να δείχνουν απροθυμία να συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο.


Μπροστά σε αυτήν την αβεβαιότητα και την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, καλούμε τις Δημοτικές αρχές του Δήμου μας, που ασχολήθηκαν με το ως άνω θέμα, αντί να αλληλοκατηγορούνται με ένθεν και ένθεν βολές, έστω και τώρα, να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα αλλά και σεβασμό προς τους Δημότες και να προβούν σε πλήρη ενημέρωση με απόλυτη διαφάνεια. 


Η εποχή των «διαμαχών» και του «κρυφτού» είναι τακτικές που ανήκουν στο παρελθόν και δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες.


Ο συνδυασμός "Δυνατός Δήμος" δεσμεύεται να ασχοληθεί με πολλή προσοχή και υπευθυνότητα τόσο με το πρόβλημα αυτό, ούτως ώστε να εξαλειφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι τυχόν αδικίες που δημιούργησαν οι τιμολογήσεις και να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο της αποχέτευσης στην Σαλαμίνα, που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια όνειρο όλων των Δημοτών, όσο και με τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου.