Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Νέο master plan με τροποποιήσεις κατέθεσε ο ΟΛΠ

Νέο master plan (επενδυτικό σχέδιο) το οποίο περιλαμβάνει τροποποιήσεις-διορθώσεις σε συγκεκριμένα έργα που αφορούν τις πρόσθετες επενδύσεις,  κατέθεσε σήμερα ο ΟΛΠ –Cosco στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων(ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας.
-->
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο  master plan εξετάστηκε το Φεβρουάριο από την ΕΣΑΛ η οποία και ενέκρινε και τις 11 υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 293 εκατ. ευρώ που η Cosco είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει μέχρι το 2021 και απέρριψε τρία έργα από τις πρόσθετες επενδύσεις. Την αποθήκη (logistic center) στην πρώην περιοχή ΟΔΔΥ, την κατασκευή δυο πενταώροφων κτιρίων στάθμευσης αυτοκινήτων στο Κερατσίνι και το εμπορικό κέντρο (mall) στην προβλήτα κρουαζιέρας.
Σε συνάντηση που έγινε  στις αρχές Απριλίου στο μέγαρο Μαξίμου τα στελέχη του ΟΛΠ συναίνεσαν στο να μην κατασκευαστεί τελικά το mall το οποίο είχε συγκεντρώσει και πλήθος αντιδράσεων από φορείς και κατοίκους του Πειραιά.
Το νέο master plan  θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες εκ νέου από την ΕΣΑΛ.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου - efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.